• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 8 Noiembrie , 2019

„Maramureșenii cred în România Normală și vom vedea asta la alegerile de duminică”

Întrebare: Suntem înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale și înregistrăm o premieră în politica românească: în această campanie s-a discutat mai mult de guvern decât de candidații la președinție. Cum vă explicați acest lucru?

Ionel Bogdan: Aveți dreptate, ne aflăm în fața unei premiere în poli­ti­ca românească, dată de conjunctura în care a avut loc această campanie pentru alegerile prezidențiale. Astfel, la scurt timp de la debutul campaniei a căzut în Parlament guvernul Dăncilă, în urma moțiunii de cenzură inițiată de PNL, iar cu câteva zile înainte de primul tur al alegerilor a fost votat în Parlamentul României guvernul Ludovic Orban. Prin urmare, era oarecum firesc, în această criză politică, să se discute mai mult de guvernare decât de alegerile prezidențiale, mai ales că acum, așa cum se conturează tabloul final, președintele Klaus Iohannis va câștiga cu certitudine un nou mandat prezidențial.

Întrebare: Cred că aproape toate alegerile prezidențiale de până acum s-au jucat până în ultimul moment, până la numărarea
ultimului vot. De ce s-a ajuns în situația asta în care președintele
Iohannis pare că aleargă singur în această campanie electorală?

Ionel Bogdan: Aproape de fiecare dată, cu excepția alegerilor din anul 2000, am avut o confruntare impor­tantă între candidatul dreptei și cel al stângii din România. De data aceasta, candidatul stângii, Viorica Dăncilă, gâfâie pentru a intra în turul doi, diferența între ea și candidatul USR nefiind mare, în contextul în care avem și necunoscuta votului din diaspora, care nu se reflectă în sondajele realizate în perioada campaniei în țară. Prin urmare, contextul este diferit și de aici vin și particularitățile acestei campanii.
De asemenea, consider că președin­tele Iohannis s-a detașat puternic de plutonul celorlalți candidați la ale­gerile prezidențiale, deoarece a câș­tigat încrederea oamenilor în primul său mandat la Palatul Cotroceni.

Întrebare: Care sunt acțiunile președintelui care i-au crescut cota de încredere printre români?

Ionel Bogdan: Să nu uităm că preșe­dintele Iohannis a intervenit în momente cheie pentru democrația din România, cum a fost prezența sa la ședința guvernului Grindeanu, în care se pregătea adoptarea Ordonan­ței 13. De asemenea, să nu uităm că preșe­dintele Iohannis a folosit toate pâr­ghiile constituționale pe care le avea pentru a împiedica adoptarea unor legi cu efecte negative pe termen lung pentru țara noastră. A sesizat Curtea Constituțională cum niciun alt președinte nu a făcut-o și a reușit astfel să salveze democrația din România. Cred că toate aceste lucruri au contat și contează pentru români, care au în continuare cea mai mare încredere în președintele Iohannis și se pregătesc să îl voteze în număr mare și la alegerile din această lună.
Iar convingerea mea nu se bazează doar pe sondaje, se bazează și pe întâlnirile pe care le-am avut cu maramureșenii în această campanie electorală. Oamenii sunt sinceri, deschiși și spun că s-au săturat de minciunile și promisiunile celor de la PSD și că vor o schimbare. Mara­mureșenii cred în România Normală și se va vedea acest lucru la alegerile de duminică.
Întrebare: Dacă ați adus vorba de campanie, cum a fost aceasta pentru PNL, la nivel local și național?

Ionel Bogdan: Având în vedere contextul, aș putea spune că a fost o campanie atipică, în care am luptat în parlament pentru a da jos guvernul Dăncilă, iar în țară am făcut campanie zi de zi pentru candidatul nostru, președintele Klaus Iohannis. A fost o campanie interesantă și antrenantă pentru că le-am vorbit oamenilor și despre proiectul de țară al președintelui Iohannis, dar și despre ce vrem noi să facem după validarea guvernului Orban în Parlament. Sunt multe provocări în fața noului guvern liberal și toate sunt legate de probleme reale ale oamenilor. Guvernăm pentru oameni, avem o responsabilitate față de toți cei care au încredere în noi și vă asigur că ne vom duce cu bine la capăt această misiune.
Întrebare: Ce poate face guvernul Orban, având în vedere că mai avem doar un an până la alegerile generale?

Ionel Bogdan: Guvernul Orban este un guvern pe termen scurt, care are sarcini precise și care va veni curând în fața cetățenilor pentru a le cere votul de încredere la alegerile de anul viitor. În această perioadă vom încerca să reparăm ce a stricat PSD și vom veni cu măsuri prin care oamenii să recapete încredere în instituțiile statului. Nu putem face minuni, dar ne vom strădui să punem lucrurile pe făgașul corect, în toate domeniile.
Am toată convingerea că un tandem Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni – PNL la Palatul Victoria este tot ceea ce trebuie pentru a reclădi această țară pe valori și principii europene. După 30 de ani, românii merită o țară europeană.

 

 

 

„Cred că toate aceste lucruri au contat și contează pentru români, care au în continuare cea mai mare încredere în președintele Iohannis și se pregătesc să îl voteze în număr mare și la alegerile din această lună. Iar convingerea mea nu se bazează doar pe sondaje, se bazează și pe întâlnirile pe care le-am avut cu maramureșenii în această campanie electorală. Oamenii sunt sinceri, deschiși și spun că s-au săturat de minciunile și promisiunile celor de la PSD și că vor o schimbare. Mara­mureșenii cred în România Normală și se va vedea acest lucru la alegerile de duminică”.
Ionel Bogdan

„Sunt multe provocări în fața noului guvern liberal și toate sunt legate de probleme reale ale oamenilor. Guvernăm pentru oameni, avem o responsabilitate față de toți cei care au încredere în noi și vă asigur că ne vom duce cu bine la capăt această misiune”.
Ionel Bogdan

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.