• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 18 August , 2015

MARAMUREŞ: „Drumul lung spre Cimitirul Vesel” va debuta la sfârşitul acestei săptămâni

În acest sfârşit de săptămână, Maramureşul Istoric va îmbrăca straie de sărbătoare. În comuna Săpânţa va avea loc ediţia a VI-a a festivalului de cultură, muzică şi joc tradiţional „Drumul lung spre Cimitirul Vesel”. Primăria Sighet s-a implicat în vederea organizării acestui eveniment pentru al şaselea an consecutiv.

 

Comuna Săpânţa va reuni invitaţi de seamă, precum Gheorghe Turda, Grupul Iza, dar şi Mircea Florian, iar organizatorul festivalului, irlandezul Peter Hurley, promite că în zilele de 15 şi 16 august, turiştii de pretutindeni vor avea şansa să simtă adevărata esenţă a Maramureşului. Astăzi, la Primăria Sighet a avut loc o conferinţă de presă legată de acest eveniment.

 

„Ediţia din anul acesta se va desfăşura în două zile, în 15 şi 16 august. În ziua de 15 august se va sărbători Ziua Săpânţei, iar în 16 august se va sărbători Ziua Maramureşului.

Sâmbătă vor evolua pe scenă tinerii, copiii şi vârstnicii satului, care vor cânta şi vor juca. În mod deosebit vor evolua ceteraşii satului, dar avem şi alţi invitaţi din alte zone ale României pentru a participa la spectacolul maramureşean”, a explicat Delia Pop, unul dintre organizatorii festivalului.

 

Pe parcursul zilelor de sărbătoare se vor organiza ateliere de meşteşugărit, participanţii putând desluşi secretele olăritului, ale cioplirii crucilor din lemn, dar şi detalii interesante şi mai puţin cunoscute despre motivele populare româneşti. Primăria Sighet va pune la dispoziţie, cu ajutorul firmei de transport Mara Nord , câteva autobuze cu care sighetenii vor putea ajunge în Săpânţa. Transportul este gratuit, iar autobuzele vor circula în cele două zile ale festivalului, de la orele 15:30 şi 17:00, iar înapoi se va porni la orele 22:00 şi 23:00.

 

„Acest festival este un eveniment care se înscrie într-un ciclu firesc şi într-o viaţă pe care Maramureşul istoric o are. Este un punct de referinţă pentru activităţile culturale nu doar din Maramureş, ci şi la nivel internaţional, cu care noi, maramureşenii ne mândrim. Eu vreau să îi felicit cei care ţi-au fost alături, Peter. Vreau să le mulţumesc, atât în numele meu, cât şi în calitate de primar al municipiului Sighetu Marmaţiei. Noi ne-am implicat în măsura în care am putut pentru a sprijini acest festival”.

Ovidiu Nemeş, primarul municipiului Sighetu Marmaţiei

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.