• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 19 Mai , 2017

Maramures Airshow 2017 - un spectacol la înălțime

„Maramureş Airshow”, cel mai aş­teptat eveniment din acest an, va debuta în dimineaţa zilei de 20 mai, în­ce­pând cu ora 9.00, cu etapa interna­ţională de Rally Sprint, competiţie sub egida Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA). Competiţia se va desfăşura pe 8 grupe, iar în total se vor alinia la start 90 de participanţi. Spectatorii vor avea ocazia să vadă două concursuri inedite: o întrecere de viteză între un avion şi o maşină de raliu (Mitsubishi Lancer Evolution) şi o întrecere de viteză între o moto­cicletă şi un avion.
În jurul orei 13.00 se va permite accesul publicului pe zona de îmbarcare-debarcare pentru mitingul aviatic. Tot atunci vor sosi la Aeroport şi automobilele de epocă, din cadrul VW Käfer Club Baia Mare. Evenimentul se bucură şi de participarea clubului moto Rock’N’Road Friends Club Baia Mare, care, de asemenea, va organiza o paradă a motocicletelor. Mai mult, se va amenaja un circuit care va permite plimbarea în deplină siguranţă (inclusiv cu căşti de protecţie) a copiilor cu  motociclete chopper şi speed. De ase­menea, spectatorii vor putea admira standurile de expoziţie de la Palatul Copiilor Baia Mare şi vor putea face observaţii astronomice asupra soarelui, cu ajutorul unui telescop montat de Complexul Astronomic Baia Mare.

În incinta Aeroportului va fi amenajată o zonă de alimentaţie publică, unde mai multe restaurante băimărene vor oferi preparate tradiţionale: gulaş, bulz, balmoş, mici etc. Mitingul avia­tic propriu zis va începe în jurul orei 15.00. Mitingul aviatic va însemna un spectacol de excepţie oferit de for­maţia acrobatică „Hawks of Ro­mânia” (Şoimii României – echipa naţională de acrobaţie) – care va zbura cu aeronave Extra 300 de înaltă acro­baţie -, formaţia de planoare „White Wings” (Aripi Albe – echipa naţională de planorism acrobatic), echipa de pa­raşutişti a Aero­clubului („Blue Wings România”), două aeronave IAR-46, două aeronave ultrauşoare motorizate şi un balon cu aer cald.
Prezenţa inedită la acest show va fi a băimăreanului Sorin Bochiş, fost pilot militar pe avioane MIG 21 şi MIG 23. Bochiş va executa acrobaţii cu un avion de tip SKYBOLT. În jurul orei 17.00, trei avioane de vânătoare MiG LanceR vor survola perimetrul aeroportului timp de aproximativ 8 minute pentru a putea fi observate de către participanţii la miting. În funcţie de condiţiile meteo, pe tot parcursul zilei se vor putea face, contracost, salturi cu para­şuta în tandem, plimbări cu balonul cu aer cald  etc.  În jurul orei 17.00, centrul evenimentelor se va muta pe scena din incinta Aeroportului, iar spectacolul va debuta cu concertul copiilor de la Şcoala de canto „Insieme”.
Va urma o prezentare de modă AIRFashion a lui Lorand Coza, Anton - supranumit designerul adoles­cenţilor, cu o colecţie versatilă şi cool pentru tânărul cu ample viziuni despre viitor, şi  Adriana Popescu - regina coafurilor extravagante, premiată în 3 ţări şi finalistă a emisiunii „Românii au talent”. Adriana va pro­pune un super show de coafură. Apoi vor cânta Angel Cătălin Ionce, care a participat la Next Star, şi Paul Panait. Va urma concertul extraordinar susţinut de Lidia Buble, Adi Sînă & Band şi Smiley, care va dura aproximativ 3 ore şi va fi prezentat de Mihai Morar. 
Pentru publicul interesat de toate aceste manifestări, organizatorii, în colaborare cu Primăria Munici­piului Baia Mare, vor pune la dispoziţie curse speciale gratuite către Aeroportul Internaţional Maramureş începând cu ora 13.00.

Astfel, autobuzele vor pleca din Staţia Stadion la orele 13:00, 14:00 şi 15:00 pe traseul Staţia Stadion, Staţia Universitate (str. Victoriei la Buclă), Staţia Pietrosul (Bizo), Semilună, Staţia Meda, Aeroportul Internaţional Maramureş şi se vor întoarce la orele 17:00, 18:00, respectiv după terminarea concertului pe acelaşi traseu, doar cu staţiile în ordine inversă.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.