• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 6 Mai , 2019

Manifestul și principiile PSD pentru alegerile europarlamentare din 2019

Partidul Social Democrat este un partid de vocație europeană, modern și orientat spre viitor, având ca obiective strategice modernizarea și dezvoltarea socială, consolidarea democrației și realizarea reformelor în toate domeniile Uniunii Europene.

 

Alegerile europarlamentare din 26 mai 2019 reprezintă o ocazie pentru a schimba Uniunea Europeană, pornind o reconstrucție ce va genera o Europă modernă și adaptată din punct de vedere politic. La baza acestui proiect stau realități evidente iar PSD susține că nu este corect ca românii şi celelalte popoare membre să suporte costurile sociale generate de ultimă criză economică globală. Azi suntem din nou în fața unor schimbări iminente care necesită reacție și măsuri ferme. Printre multiplele provocări reale, statele membre trebuie să acționeze pentru a elimina inegalitățile, să instaureze justiția fiscală, să gestioneze corect schimbările climatice, să valorifice revoluția digitală, să genereze politici agricole echitabile pentru toți, să gestioneze corect și productiv fenomenul migrației dar mai ales să garanteze securitatea tuturor europenilor.

Pentru a reuși în demersul propus, Uniunea Europeană are nevoie de o schimbare majoră la nivelul conducerii și a direcției politice, renunțând la modelele neoliberale și conservatoare depășite. Trebuie să ne concentrăm pe câteva obiective certe: măsuri de calitate privind locurile de muncă, un mediu sănătos, securitate socială și politici economice care să elimine inegalitatea, influenţând pozitiv nivelul de trai. Însă pentru a fi credibili, avem nevoie de un proiect pentru viitor în care să creadă toți europenii ca o alternativă viabilă la naționaliștii nostalgici care vând iluzii periculoase, punând în pericol principiile și valorile europene. Avem nevoie de un nou contract social pentru Europa, iar asta presupune că social democrația să nu stea cu capul plecat în fața forțelor ce promovează în spațiul comunitar politici de auste­ritate. Democrația reprezintă o va­loare fundamentală a Uniunii Europene, care trebuie respectată în toate statele membre. Partidul Social Democrat, ca membru al familiei partidelor socialiste europene, se angajează să apere și să susțină democrația, încurajând participarea cetățenilor la luarea deciziilor pe plan local și la nivel european, prin angajament civic, responsabilitate în luarea tuturor deciziilor care trebuie să fie echitabile și transparente la toate nivelurile. Socialiștii europeni își doresc societăți deschise și dinamice, în care cetățenii se manifestă și au drepturi egale fără a trebui să suporte discriminări și prejudecăți, într-un context în care le sunt respectate pe deplin intimitatea și siguranța personală.
Propunem ca 9 mai - Ziua Europei - să devină sărbătoare legală în toate statele membre și un prilej de a sărbători pacea și unitatea Europei, ca replică la cei care promovează ura și intoleranța între oameni. Orice formă de discriminare este inadmi­sibilă într-o societate europeană modernă, motiv pentru care milităm pentru aplicarea unei strategii europene prin care toate persoanele au drepturi egale, respectate în toate țările membre.
Alegerile europarlamentare din mai 2019 reprezintă și momentul sem­nării unui nou contract social între cetățenii săi, iar Partidul Social Democrat va lupta pentru o Europă care protejează drepturile cetățenilor și promovează solidaritatea, garantând o viață mai bună pentru cei mulți, nu doar pentru cei puțini. Ziua de 26 mai trebuie să reprezinte și pentru români începutul unei ere noi, a unei bătălii prin care ne propunem să contribuim pentru viitorul nostru comun.

România merită mai mult respect în Uniunea Europeană!

 

Măsurile Europarlamentarilor PSD pentru MUNCĂ ȘI JUSTIȚIE SOCIALĂ
 

1. Vom milita pentru introducerea unui salariu minim unitar la nivelul Uniunii Europene pentru companiile multi­na­ționale. Astfel, muncitorii români vor fi plătiți la standarde europene.
2. Vom promova politici pentru protejarea drepturilor lucrătorilor, indiferent de statele lor de origine și de statele în care își desfășoară activitatea. Fiecare angajat trebuie să beneficieze de contract de muncă ce prevede: salarii echitabile, condiții mai bune de muncă, asistență medicală, pachete de beneficii pentru copii, tichete de masă și de vacanță, facilități de transport, programe de perfecționare profesională etc.
3. Vom susține un program dedicat pentru angajații companiilor care folosesc intens robotizarea, astfel încât, pentru persoanele disponibilizate ca urmare a digitalizării, compania să plătească CASS la nivelul salariului minim pe economie între 1 și 3 ani.
4. Vom vota împotriva prevederilor din Pachetul 1 de mobilitate în privința detașării lucrătorilor, reglementări care conduc la discriminări față de cetățenii și companiile din Estul Europei.
5. Vom solicita reluarea dezbaterilor în cadrul Comisiei TRAN (de specialitate) pentru eliminarea unor prevederi care determină falimentul firmelor din domeniul transporturilor din România:
- impunerea ca transportatorii să calculeze și să plătească diferite salarii naționale pentru un șofer într-o lună;
- nerespectarea conceptului de plată egală pentru muncă egală, tarifele primite de transportatorii estici (sub 1 euro/km) fiind mult mai mici decât cele primite de transportatorii vestici (1,5 euro/km) pentru același serviciu de transport;
- interzicerea efectuării repausului săptămânal normal al șoferilor pro­fe­sioniști prin utilizarea dotărilor pentru odihnă din cabina camionului.
 

Măsurile Europarlamentarilor PSD pentru AFACERI EUROPENE
 

1. Vom milita pentru apărarea drepturilor românilor la nivel european.
2. Vom combate activ abuzurile, vom lupta împotriva celor care vor să taie drepturile românilor, vom susține ca legislația europeană să fie respectată de către toți fără discriminare.
3. Vom lupta pentru taxarea corectă a tuturor companiilor care activează în Europa. Companiile trebuie să plătească taxele acolo unde se înregistrează profiturile.
4. Vom milita pentru un tratament egal în domeniul justiției și protejarea drepturilor fundamentale ale cetățeanului. Avem nevoie de un echilibru real al pu­terilor în stat, de protejarea drepturilor fundamentale ale cetățeanului și de un sistem judiciar independent. Dreapta politică a folosit timp de mai mulți ani justiția din România în interesul propriu. Acum dorește să controleze justiția europeană.
5. Vom lupta pentru un sistem judiciar independent de politic. Trebuie să terminăm cu folosirea justiției în luptele politice sau în luptele dintre statele membre. Fiecare stat are, conform Consti­tuției, dreptul la propria organizare judiciară. Cooperarea este utilă, dar mecanismele de verificare trebuie să fie aplicate corect, tuturor, fără discri­minare. Orice mecanism trebuie să fie transparent, limitat în timp, fără in­tervenții politice.
6. Vom susține lupta împotriva corupției și Directiva Europeană privitoare la prezumția de nevinovăție, care se referă inclusiv la drepturile fundamentale ale cetățeanului. Dar vom continua să ne opu­nem vehement tendințelor de inge­rință în justiție din partea serviciilor secrete, a unor oameni politici și chiar oficiali europeni, care și-au dorit stabilirea unor ținte în funcție de apar­tenența politică sau administrativă și nu în funcție de vinovăție.
7. Vom milita pentru aderarea României la zona euro. România își propune să se implice mai mult în stabilirea deciziilor economice și financiare la nivel european.
 

Măsurile Europarlamentarilor PSD pentru AGRICULTURĂ ȘI DEZVOLTARE RURALĂ
 

1. Vom elimina standardele duble la ali­mente în Uniunea Europeană, pentru a oferi tuturor românilor șansa de a accesa la raft produse de aceeași calitate precum cele din Vestul Uniunii Europene.
- Am făcut deja primul pas în acest sens. Europarlamentarii PSD au votat deja o Directiva în acest sens la nivelul Parlamentului European. PNL a încercat blocarea Directivei, votând împotriva acesteia și, implicit, împotriva intereselor tuturor românilor.
- Președinția României la Consiliul Uniunii Europene se va asigura că această Directivă va fi pusă pe agenda Consiliului cât mai repede, astfel încât ea să fie adoptată și de Consiliu și să intre în vigoare.
2. Vom lupta pentru a construi un cadru legal în care va fi oferită aceeași valoare a subvenţiei medie pe ha pentru toţi agricultorii din Uniunea Europeană, indiferent de țară. Mărirea subvenţiilor acordate României va ajuta la dezvoltarea tinerilor fermieri și va duce la nașterea unui mediu competitiv în care toți jucătorii de pe piața europeană au șanse egale. În cazul în care acest lucru nu va fi posibil, vom milita pentru stabilirea plafoanelor pentru subvenția agricolă în funcție de suprafața agricolă a fiecărei țări, pentru a uniformiza subvenția agricolă pentru toți agricultorii, indiferent de țara de origine.
3. Vom lupta pentru asigurarea egalității de șanse între țări în materie de acces la marile proiecte de infrastructură. Prin astfel de programe, România poate finaliza proiectele de infrastructură agricolă precum irigații, cadastru, drumuri etc. Deputații europeni ai PSD vor lupta pentru eli­minarea criteriilor discriminatorii în materie de mari proiecte de infrastruc­tură, astfel încât România să aibă acces la fonduri europene pentru proiecte precum „Canalul magistral Siret-Bărăgan”.
4. Vom lupta pentru un cadru legislativ care să stopeze procesul alarmant de vânzarea terenurilor către străini.
5. Vom propune măsuri imediate pentru a asigura prezența produselor româneşti în hipermarketuri. În acest sens vom obține:
- Protejarea şi încurajarea produ­cătorilor români
- Susţinerea produselor made in Romnia
- Eliminarea practicilor anticon­cu­renţiale şi a vânzărilor sub cost a produselor din alte ţări în detrimentul celor româneşti
- Revitalizarea comerţului tradiţio­nal și accesul facil pe piaţa de desfacere a comercianţilor şi pro­­du­­că­torilor na­ţionali.
 

 

 

Realizat la comanda PSD
de NEW MEDIA SRL
Cod mandatar financiar 41190008

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.