• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 31 Martie , 2017

Mâncăruri tradiţionale la Colegiul Tehnic Transilvania

Marţi 28 martie a avut loc la Colegiul Tehnic Transilvania o activitate dedicată Sfintelor Paşti.

 

O parte din mâncărurile tra­diționale care se con­su­mă, atât în Postul Paște­lui, cât și de Sfintele Paști, au fost pregătite de elevii cla­selor de seral, sub îndrumarea ca­drelor didactice: diriginte Barbur Maria, Miclăuș Dorina și Rața Natalia pentru activitatea intitulată „Lacrima Sfintelor Paşti răsfrântă în produse trandiţionale Maramureşene”.

Interesul pentru desfășurarea acestei activități a fost și din partea altor cadre didactice din cadrul colegiului, Ghiras-Dănuţ Cornelica, Toma Ra­mona, Berinde Georgeta Lia, Frânc Sorin Mihai, dar și doamnele secre­tare Ardelean Luminița și Mol­dovan Rodica.
„Cu toții știm că sărbătoarea Sfin­telor Paști este cea mai mărită şi solemnă dintre sărbătorile anului, care aduce omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos.
Începutul sărbătorii e marcat odată cu postul,  care  este cel mai lung și cel mai aspru post de peste an, presupunând ca trecerea la mâncăruri de dulce să fie cumpătată și cu chi­b­zuială”, a spus Miclăuş Dorina.

Masa tradițională pentru Paști este alcătuită, la creștinii români, din: drob de miel, ciorbă de miel, friptură de miel, iar ca dulciuri se mănâncă cozonacul cu diverse umpluturi și pasca cu brânză. Alături de aceste bucate se pregătesc ouă roșii. Elevii claselor de seral au realizat mai multe platouri frumos aranjate ce au fost degustate de cei care îi pregătesc pe elevi. Activitatea a fost foarte „gus­tată” de către elevi, ei întrecându-se în realizarea unor feluri de mâncare gustoase, aspectuoase şi păstrând cerinţele sărbătorii pascale. Lucrurile învăţate la Colegiu vor fi aplicate de către elevi atât în organizarea unor mese specifice sărbă­torilor, cât şi în organizarea meselor curente. Pe lângă modul în care trebuie pregătite felurile de mâncare aşteptate pe masa românilor cu ocazia Sărbătorilor de Paşti, elevii au învăţat şi să folosească ingrediente şi produse de bună calitate. A fost o activitate realizate în folosul ele­vilor, dar şi a celor care îi pregătesc.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.