• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 22 Septembrie , 2017

Maica Domnului, nădejdea poporului - Hramul Bisericii din Dumbrăviţa

Şi anul acesta, hramul a fost sărbătorit în mod solemn, după rânduiala specială. Încă de sâmbătă seara, în ajunul sărbătorii s-a săvârşit Vecernia cu Litie, iar duminică, 10 septembrie, începând cu 9.20 s-a săvârşit sfinţirea apei, aghiasma mică, urmată de Utrenie şi Sfânta Liturghie.

Preoţii invitaţi de anul acesta au fost arhidiacon profesor doctorand Adrian Dobreanu de la Catedrala Episcopală din Baia Mare, delegatul PreaSfinţitului Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, precum şi preoţii din comună - Dănuţ Săsăran de la Parohia Şindreşti, Vasile Tarţa de la Parohia Rus, Petru Bogluţ de la Parohia Unguraş, ieromonah Gabriel Drădean de la Muntele Athos, fiu al satului şi preot misionar, profesor Andrei Gavriş. Protosul, adică cel care a condus soborul şi a predicat a fost preotul Floriţa Măgurean, fiu al satului, care de anul acesta este pensionar şi a slujit la Sârbii Fărcaşei peste 35 de ani. Dintre invitaţi s-a remarcat prezenta familiilor Hodea, Grigore şi Irina şi Iustin şi Anuţa, fratele, respectiv nepotul PreaSfinţitului nostru Iustin, de la Rozavlea, aceştia având o legătură de suflet şi de cumetrie cu părintele Ciocotişan Bogdan.
La final, părintele gazdă, Ciocotişan Bogdan a mulţumit preoţilor, colaboratorilor, precum şi credincioşilor pentru frumoasa prezenţă la hram. Părintele a transmis un mesaj de suflet al domnului director financiar Daniel Vărzaru, de la UACE, care nu a putut fi prezent. Părintele i-a mulţumit totodată pentru tot sprijinul acordat. După cuvântul de mulţumire a avut loc înconjuratul bi­sericii de trei ori, iar doi preoţi au miruit la cele două ieşiri din curtea bisericii. Bucuria hramului s-a prelungit apoi la casele credincioşilor, bunilor gospodari din Dumbrăviţa care i-au aşteptat cu bucate alese pe toţi invitaţii lor. Hramul 2017 a fost unul cu o prezenţă impor­tantă, de câteva sute de credincioşi, şi se vede că de la an la an evenimentul capătă tot mai mare amploare. O rugăm pe Maica Domnului, Ocrotitoarea noastră să ne păzească totdeauna sub sfântul ei acoperământ.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.