• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 19 Mai , 2017

Mă tot mir / Vaci şi drumuri olandeze

Din cauză că olandezii le-au interzis unor miniştri turci să participe la oareş­ceva mitinguri de protest desfăşurate pe teritoriul olandez, Turcia a luat ho­tărârea să protesteze. Aşa un protest inedit rar s-a mai văzut, aşa de rar că aş putea spune că nu s-a văzut niciodată, respectiv Turcia a returnat Olandei patruzeci de vaci Holstein. Nu ştiu cum o ajuns vacile alea în Turcia, prin do­naţie ori achiziţie, da’ acuma turcii le trimit îndărăt. Nici nu o apucat rume­gătoarele alea cu ugere mari să se aclimatizeze prin Anatolia, că trebe să se reobişnuiască cu presiunea atmosferică specifică unei ţări aflate sub nivelul mării. Ceva asociaţii care se preocu­pează cu protecţia animalelor ar trebui să protesteze faţă de protestul turcilor pentru că olandezii nu i-au lăsat să protesteze.

Acuma ce-or face olandezii cu vacile nu ştiu. Poate o să le transforme în ceva animale de companie, că la ei nu cred să funcţioneze treaba cu furajatul vacilor în scopul obţinerii de lapte prin mulgere. La olandezi, cred io, laptele­ îl dă fabrica şi nu vaca, cum de altfel fa­brica le dă tot. Că aici voiam io să ajung, la tehnologia lor.
M-am tot mirat de-a lungul timpului de barajele lor, de cartierele plutitoare, de canalele şi morile lor, da’ acuma parcă au sărit calul. Sau vaca. Ceva cerce­tător de-al lor a creat un material din care se fac drumuri, un fel de asfalt mai special. Până aicea pare totul în regulă, da’ nu-i, pentru că drumurile făcute din maglavaizul ăla se repară singure! De şapte ani sunt folosite douăsprezece drumuri din astea şi n-au nici pă dracu’, n-au fisuri, gropi, gropiţe, cra­tere ori alte beteşiguri. Cică reţetarul după care se prepară asfaltul olandez zice că trebe musai băgat în el fibre minuscule de oţel. Acuma nu mai stau să mă gândesc cum taie olandezul cu bomfaierul fibrele minuscule de oţel, că mă ia durerea de cap. Important e că le taie şi că-s minuscule. Ca să mă mir io de tot, asfaltul ăsta încarcă cu electricitate maşinile electrice, atunci când olandezii aşteaptă la stop să se facă verde. Adică ăştia care-s sub nivelul mării nu dau bani nici pă fotoghin, nici pă reparat drumuri.
Acuma musai se im­pune o întrebare: dacă ei îs sub ni­velul mării, noi unde beteşig ne si­tuăm? 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.