• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 15 Septembrie , 2014

Mă tot mir / Un drept constituţional

Guvernul încearcă, prin metoda clasică a promisiunilor electorale, să atragă tot mai mulţi simpatizanţi în barca celor care vor vâsli pentru ca Ponta să ajungă primul cârmaci al ţării. Mai ieri am aflat că pensionarilor li s-a promis o mărire cu 5% a pârlitelor de pensii, hotărâre care va fi pusă în practică de la 1 ianuarie anul care vine. Adică la anul şi la mulţi ani!

O altă momeală a fost aruncată celor care pricep mai puţin, din cauze naturale sau de anturaj. Ţinând cont că anul ăsta a existat un număr substanţial de loaze care n-au reuşit să-şi ia diploma de Bac, nici măcar după mai multe încercări, Guvernul a realizat că ăştia sunt mulţi şi au şi drept de vot. Ca urmare, guvernanţii au cugetat că n-ar strica să le facă un cadou neaşteptat anunţându-i că nu-i nici o problemă, se pot înscrie la colegii, urmând ca anul viitor, după obţinerea mult râvnitei diploma de Bac, vor trece direct în anul doi de facultate.

E o măsură minunată, dar incompletă, dovadă că guvernanţii nu gândesc strategii pe termen lung. Eu propun ca această iniţiativă să fie extinsă, în aşa fel încât ăia care n-o să-şi ia Bacul nici anul viitor să-şi continue studiile la colegii, apoi să facă ceva studii masterale, să se încrie la doctorat şi să-l şi ia, dar numai dacă îşi vor lua angajamentul în scris că vor obţine diploma de Bac în cel mult două mandate de parlamentar. Diploma asta de care se face atâta caz e până la urmă un moft. Ce, ăia fără diplomă nu pot purta un dialog cu deputatul care zicea că nu poate exista un patrulater cu trei laturi sau cu consilierul prezidenţial care se plângea că lipseşte vidul legislative? Eu cred că pot, pentru că nu există nici o diferenţă de pregătire, de cultură generală sau de inteligenţă între ei. 

Un fost ministru al Educaţiei, ăla de nu ştia câte stele sunt pe steagul UE, adică Daniel Funeriu, declara cu nonşalanţă, în urmă cu ceva vreme, că „Nu poţi să certifici prin bacalaureat o calificare profesională, de exemplu bacalaureat la frizerie, tot aşa cum nu poţi să ai un doctorat în tinichigerie”. Chiar aşa! De ce ar fi Bac-ul obligatoriu pentru a reuşi în viaţă? Până la urmă, Guvernul a luat această măsură ţinând cont de ce spunea un fost ministru, la fel de educat: „Fiecare are dreptul constituţional de a fi penibil”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.