• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 8 Septembrie , 2017

Mă tot mir / Sesiuni de toamnă

S-a terminat sesiunea de toamnă a baca­laureatului în care ăia care n-au trecut examenele au mai avut o şansă. Coin­cidenţa face ca, imediat după această forţare intelectuală majoră a tinerilor de mare viitor în România, să înceapă noua sesiune parlamentară. E posibil ca unii dintre parlamentari să fi participat şi la sesiunea asta cu bacul şi, scăpaţi de grija examenelor, să poată scrie de-acuma legi minunate, de care-i mare nevoie.
Printre priorităţile guvernanţilor se numără, din câte am înţeles, un pachet de legi care priveşte Justiţia. Modi­fică­rile propuse de Tudorel Toader sunt considerate de mulţi antipesedişti ca o adevărată restaurare şi restabilire a dominaţiei factorului politic asupra sistemului judiciar, ceea ce bineînţeles că nici nu-i adevărat. De ce ar vrea Tudorel să favorizeze infractorii?
Deja începe ţircusul, pentru că Amba­sada americană a exprimat un punct de vedere în care îşi arăta îngrijorarea pentru independenţa justiţiei. În replică, deputatul PSD Liviu Pleşoianu, vajnic apărător al partidului pe care-l slujeşte, a cerut expulzarea de urgenţă a ambasa­dorului Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, despre care a spus că se poartă ca un guvernator de colonie, da’ un guvernator cu un discurs securistoid. Pleşoianu e talentos în descrieri, tot el spunând despre Tudorel Toader că este un fel de Usain Bolt care aleargă invers, de unde tragem concluzia că nici ce face ăsta de-l critică ambasadorul american nu-i lucru bun.
Pleşoianu, care are o memorie brici, şi-a mai adus aminte că ambasadorul american a încurajat partidele politice de la noi să nu pună pe liste acuzaţi de co­rupţie şi pe alegători să nu voteze asemenea candidaţi. Pentru deputatul PSD se pare că e mai bine ca pe liste să apară indivizi acuzaţi de corupţie şi, mai important, lumea să-i şi voteze.
În strânsă legătură cu subiectul de mai sus se numără şi noul proiect pesedist care vizează elaborarea unui Cod admi­nistrativ, cu o prevedere potrivit căreia persoanele condamnate penal pot ocupa funcţii în Executiv după reabi­litare. Dragnea zice că prevederea asta nu-l priveşte pe el, poate pe alţii. Cine ştie, poate că ar fi trebuit adoptată o lege care să interzică ocuparea oricărei funcţii de către indivizi care nu au nici o condamnare penală la activ. Pentru că altfel pesediştilor le va fi din ce în ce mai greu să guverneze, din cauză de lipsă de cadre competente...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.