• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 13 Octombrie , 2017

Mă tot mir / Schimbarea la faţă

Când eşti prost de mic, după ce creşti numa’ te joci. De-a ce vrei tu: de-a poli­tica, de-a pesedeul, de-a Belina... Până când, Dragnea fiind, te deştepţi din noaptea minţii pentru o frântură de se­cundă. Aflat într-o astfel de stare de graţie, Dragnea a zis următoarele cuvinte memorabile: „Am comunicat prost cu premierul” formularea corectă fiind „Am comunicat cu premierul prost”. Trebuie să recunoaştem că e nevoie de o cantitate mare de prostie ca să reuşeşti contraper­formanţele pesedeilor. Având o majoritate zdrobitoare, urmaşii lui Bombonel şi-au dărâmat propriul guvern, după ce au ajuns la concluzia că respectivul guvern e de porc.

Ieri s-a mai petrecut una, adică s-a remaniat guvernoiul lui Tudose, care va să zică nici ăsta n-a fost mai bun decât ăla al lui Grindeanu. Şapte ore a durat şedinţa în urma căreia două cucoane şi un nene şi-au dat demisia. Şapte ore pentru două vorbe!  Cică s-au rugat pesedeii de cu­coane să nu demisioneze, da’ ele nu şi nu, că nu mai rezistă la presiuni şi demisionează de-adevăratelea. S-au rugat pesedeii în coate şi-n genunchi, au bătut mătănii, au pupat icoane împrumutate de la nea Puiu, da’ tot degeaba.

Cu pesedeii ăştia nu înţelegi nimic, pentru simplul motiv că logica e una şi principiile după care guvernează ăştia cu faţă de tubercul e alta. Iată o pildă elocventă: întrâmbatul ăsta de Tudose zice că Sevil şi Rovana şi-au depus demisiile în urmă cu vreo trei săptămâni, da’ n-a vrut el să le accepte. Acum două zile, acelaşi individ cu faţa şifonată zicea că o să le ceară demisiile cucoanelor astea două. Băi Tudose, pupaţi-aş portofelul de băiat frumos care nu eşti, tu gândeşti cu curul? Reformulez: tu gândeşti? Cum e aia că nu le accepţi demisiile, da’ le ceri să demisioneze? Cât de prost poţi să fii ca să te încontrezi fix împotriva gândirii tale? 

Acuma rămâne de văzut ce fel de miniştri o să vină în locul ăstora care taman au plecat. E de presupus că mai proşti, că dacă erau mai deştepţi erau descoperiţi şi promovaţi mai repede de partidul mastodont. Un lucru e sigur: indiferent de nivelul de inteligenţă, o să fie mai frumoşi decât Tudose, ceea ce deja e un câştig şi nici nu-i greu. Ca să nu mai remanieze iarăşi comenduirea garnizoanei, pesedeii ar putea să-i întindă faţa lui Tudose. Asta ar putea fi marea schimbare la faţă a pesedeului, o sărbătoare dermato-venerică a transformării şori-cului în piele.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.