• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 27 Ianuarie , 2017

Mă tot mir / Să mori tu, Liviule!

Liviu Dragnea susţine că s-a uitat „cu foarte multă curiozitate” la proiectele de ordonanţă referitoare la graţiere şi la modificarea Codurilor Penale şi că nu a înţeles exact ce a vrut Guvernul să facă. Să mori tu, Liviule, că n-ai în­ţe­les! Păi, hai să-ţi explicăm, da’ nu mult, că nu eşti chiar aşa de prost cum pari: vor să te scoată pe tine basma curată. Capisci, cum ar zice colegii tăi din Cosa Nostra?

Dragnea, având în cur un morcov de dimensiunile unei sfecle furajere mo­dificată genetic, din cauză că pe 31 ia­nuarie are ceva proces, a mai zis că el a aflat despre ordonanţele astea de porc abia când s-a întors din Statele Unite şi că nu a discutat cu cei din Guvern des­pre ele. Să mori tu, Liviule, că n-ai discutat? Niciodată, niciodată? O ţară întreagă ştia că graţierile astea te freacă în cel mai înalt grad şi tu ne spui că nu?
Pe de altă parte, Liviu Dragnea recu­noaşte, oarecum indirect, că treaba asta cu amnistia şi graţierea îl preocupă în cel mai înalt grad, că e o preocupaţiune de bază a minţii sale şi că e interesat peste poate de ea, mai mult decât de culoarea desuurilor pe care le poartă Bombonica.
Dovada că Liviuţul caută tot felul de tertipuri ca să argumenteze cumva scoaterea sa şi a altor libidinoşi ca el din căcat o constituie faptul că mustă­ciosul şef al pesedeilor a afirmat că Ministerul Justiţiei ar trebui să prezinte o situaţie cu numărul persoanelor care au murit în penitenciarele româneşti. Să mori tu, Liviule, că nu mai poţi de grija ălora! Că la tine oricum nu prea con­tează care-i viu şi care-i mort. Nu te-au votat pe tine şi morţii precum viii?

Orişicum, ca să nu-l lăsăm pe Dragnea prost, adică neştiutor, îl informăm că rata mortalităţii în penitenciare este de 3,5 la mia de deţinuţi, în vreme ce rata mortalităţii în România de dincoace de gratii este de 11 la mia de locuitori. Zi mă, Liviule, îţi place aritmetica asta? Poţi face diferenţa? Nu rezultă de aici, logic, că se moare la pârnaie mai puţin decât afară? Şi atunci, de ce te expui inutil pericolelor? Nu mai bine ne laşi pe noi aici, cu necazurile noastre, şi te duci tu acolo, că-ţi plătim noi apa, papa, gazul şi curentul? Zi să mori tu, Liviule, că nu-i mai bine aşa!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.