• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 9 Martie , 2018

Mă tot mir / Pregătiți lămâile!

Pregătiți lămâile, fraților, că va fi mare trebuință de ele. Începe mintenaș congresul extraordinar al celui mai ordinar partid din țara asta, unde o să se aleagă în ceva funcții importante nește persoane, că astea de acuma nu-s bune. Că dacă ar fi bune, nu ar trebui schimbate, ceea ce pare o chestie logică.

Că adică de ce a convocat congresul ăsta extraordinar al ordinarilor, ne-a spus cel mai ordinar pesedist, șeful de grămadă al lor, Liviu Dragnea. Li­va­che a egsplicat cum că musai trebe să redefinească și să relanseze programul de guvernare. Un an și ceva, ordinarul ăsta ne-a tot frecat ridichea cum că ei se țin de programul de guvernare, care-i extraordinar, și că îl vor duce neabătut la îndeplinire. Acuma trebe redefinit, de unde înțălegem că nu-i nici ăsta bine definit, că dacă ar fi, de ce ar trebui
să-i mai schimbi definiția? Și mai trebuie și relansat programul ăsta, de aici rezultând că s-o defectat și stă, nu mere nicări, nu să mișcă, îi ca mortu', îi strâcat pă ici, pă colo, în punctele esen­țiale.

Mai vrea o treabă Livache, care mi-a plăcut de nu mai pot. Cică vrea el să elibereze societatea românească de presiuni nedemocratice și ilegitime. Cât de tare-i chestia asta! Cea mai tare! Atâta de tare că toată producția mon­dială de lămâi nu poate lua din greață. Poate că în societatea românească există oareșceva chestii nedemocratice și ilegitime, da’ în pesedeul ăsta ordinar totu-i democratic. Atâta de democratic încât e imposibil să nu ne aducem aminte de vremea lui Ceașcă. Pe vremea aia, înainte de un congres al pecereului, pupătorii în cur din toată țara transmiteau mesaje de solidaritate cu liderul partidului, exprimându-și dorința fierbinte ca Ceașcă să fie reales în cea mai înaltă funcție la congresul ce urma să înceapă.

Cu adâncă emoție și mândrie am băgat de samă că pesedeii maramureșeni au fost printre primii care, fără să le-o ceară nimeni, s-au grăbit să-l țuce-n cur pe Dragnea. Nu chiar așa de apăsat și de adânc precum cei din Teleorman, a căror rezoluție de susținere deplină și necondiționată a lui Dragnea l-ar face să roșească până și pe Ceașcă, da’ orișicât. Pregătiți lămâile, fraților, că va fi mare trebuință de ele!   

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.