• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 4 Martie , 2015

Mă tot mir / O revelaţie care transformă schiţa în capodoperă

Un preot catolic, bineînţeles că din Statele Unite ale Americii, că numai acolo se pot întâmpla lucruri aşa de ieşite din comun, a fost mort timp de 48 de minute, după care a revenit la viaţă. Cazuri de moarte clinică s-au mai văzut, nu asta ar fi minunea cea mare, ci faptul că preotul, cel puţin aşa susţine el, l-a văzut în minutele respective pe Dumnezeu. De aici începe suspansul: cică Dumnezeu este femeie!

 

Revelaţia asta, oricât de plăcută ar fi pentru toate mişcările feministe existente în lumea asta dominată de masculi imbecili, n-o să aibă nici o urmare. E greu de presupus că Vaticanul va ţine cont de ea şi va accepta o rescriere, o reinterpretare a Bibliei. Pentru că dacă Dumnezeu l-a făcut pe om după chipul şi asemănarea Lui, în speţa amintită după chipul şi asemănarea Ei, atunci începuturile umanităţii nu sunt cum le-am ştiut până acum. În acest caz, Eva a fost creată înaintea lui Adam şi nu invers.

Mişcarea feministă primeşte, paradoxal, o grea lovitură în urma acestei revelaţii. Înainte vreme, muierile care se plângeau că bărbaţii le ţin la coada cratiţei, le marginalizează şi le mai şi fac pe deasupra tot felul de lucruri perverse, aveau o glumiţă preferată: cică Dumnezeu l-a făcut pe bărbat înaintea femeii pentru că orice capodoperă are nevoie de o schiţă prealabilă. Gluma asta o să dispară din repertoriul tutelor supărate că n-au ajuns şi ele precum Picasso, Beethoven, Aristotel ori batăr Leo Messi din cauză că bărbaţii

le-au obligat să şteargă pruncii la cur, să le peticească izmenele, să mulgă vaca şi să rânească după taur sau invers, să facă şi să pută a rântaş, să spele blide şi multe alte trebi domestice. Capodopera, dacă popa din Boston are dreptate, este, în mod irefutabil, bărbatul!

Personal, prefer statutul de schiţă, nu de alta dar am cunoscut câteva bipede care merită apelativul de capodopere. În plus, ideea unui Dumnezeu-femeie complică mult mai mult lucrurile pentru toţi creştinii, nu doar pentru romano-catolici. Va fi destul de complicat de explicat cum a venit pe lume Isus. Oricum, problema asta comportă nişte dificultăţi majore şi acuma. După noua teorie, lumea va intra într-o ceaţă totală şi de nerisipit. Concluzia firească ar fi aceea că Dumnezeu-fiul este copilul a două entităţi feminine: Dumnezeu - Mama şi Maica Precistă. Doar statutul de fecioară al Mariei ar deveni, în sfârşit, de înţeles…

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.