• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 10 Aprilie , 2018

Mă tot mir / O percepție total greșită

În sfârșit, m-am liniștit și am început a pricepe niște lucruri care, până mai ieri, mi se păreau de neînțeles. Liniștea asta mi-a dat-o Ion Țiriac, care ne-a explicat la toți românii, cu subiect și predicat, fru­mos și pe înțelesul tuturor, că, de fapt, nu există corupție la noi și că per­cepția asta e total greșită. Adică există totuși ceva corupție, da-i foarte mică, Țiriac prețăluind-o la exact 2,5 lei. A mai zis omul că peste tot în lume există corupție și chiar mai mare decât la noi, deci nu trebuie să ne îngrijorăm, că nu avem de ce.
Deducem din aceste vorbe mărețe și păstrătoare de adânci sensuri și înțele­suri că nu avem nici corupți, din mo­ment ce nu avem corupție. Mergând mai departe, mai tragem concluzia că foarte mulți oameni au făcut închisoare de-a moaca, ei fiind total nevinovați, un fel de cântăreți în corul bisericii, neprihă­niți, imaculați și mai curați decât pruncul nou-născut în iesle, dacă înțelegeți la cine mă refer și bat un fel de apropo.

Ca să ne liniștească total, Țiriac ne mai administrează un Diazepam și ne spune că treaba asta cu corupția, oricât ar fi ea de mică și de nesemnificativă, nici măcar nu-i românească, că-i de sorginte turcească, explicația etimologică a cuvântului corupție venind din, evident, turcismele ciubuc, hatâr, șpagă, bacșiș și plocon, de unde și înțeleapta vorbă po­pulară „turcul plătește”.

Din moment ce nici corupție nu avem, nici corupți, nici corupători, Dragnea poate sta liniștit, că n-o să pățească ni­mic sau, dacă o să pățească, o să fie o ne­dreptate care o să i se facă. E o istorie care se tot repetă, cu oameni care au plătit de-a lungul timpului pentru tot felul de infracțiuni pe care nu le-au să­vârșit, au fost huliți, stigmatizați și chiar crucificați câteodată, dacă înțelegeți la cine mă refer și bat un fel de apropo.

Iarăși mă ia valul și devin puțin răută­cios, în loc să fiu, măcar în săptămâna asta, un pic mai bun și mai iertător, că e vremea iertării și a iubirii de semeni, e săptămâna în care Carmen Dan, Lia Olguța Vasilescu și Vasilica Viorica Dăncilă îi vopsesc ouăle lui Dragnea cu ruj, în diferite nuanțe de roșu, fetele din Bucovina spală limba clopotului cu apă neîncepută și flăcăii din Țara Moților duc toaca în cimitir și o păzesc să nu fie furată. Fără să știe că, dacă-și pun min­tea cu ei, pesedeii fură cimitirul cu totul.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.