• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 3 Februarie , 2017

Mă tot mir / Nevoia de edificare

După părerea lui Liviu Dragnea, cam toţi oficialii europeni sunt proşti, pentru că nu înţeleg subtilitatea gândirii lui. Ca urmare, libidinosul şef de partid le recomandă tuturor să se documen­teze, ca să înţeleagă. Până atunci, el, Iordache şi Grindeanu îşi văd de treburile lor şi nu retrag ordonanţa păcă­toasă, care a scos lumea în stradă.
Nişte neştiutori în ale politicii şi statului de drept au ţinut totuşi să-şi expri­me îngrijorarea cu privire la ce se întâmplă în aceste zile în România. Printre neştiu­torii ăştia se numără Joseph Daul, pre­şedintele Partidului Popularilor Euro­peni, care a afirmat că adoptarea legilor nocive în mijlocul nopţii contravine tu­tu­ror principiilor democraţiei şi trans­parenţei, slăbesc sistemul de justiţie şi subminează încrederea oamenilor în instituţiile statului.
Alţi doi neştiutori s-au arătat la fel de îngrijoraţi de ce fac pesedeii români: un nene care e preşedintele Comisiei Eu­ropene, Jean Claude Juncker, şi alt nene, Frans Timmermans, care-i prim-vicepreşedintele Comisiei Europene. Şi ar mai fi unul, care pare şi mai rău şi mai neînţelegător: Gunther Krich­baum, preşedintele Comisiei pentru Afa­ceri Europene din Parlamentul german, care cere convocarea de urgenţă a lui Grindeanu la Bruxelles pentru o discuţie în care premierului român să i se ceară retragerea ordonanţei care favorizează infractorii. Nenea Gunther susţine că, în cazul în care guvernanţii români nu vor ceda, România riscă pier­derea dreptului de vot la nivel eu­ropean. Procedura nu a fost folosită niciodată, dar a fost gândită ca o formă de sancţionare a unei ţări membră UE în care există ameninţări sistematice la adresa statului de drept.

Dăscălit cum se cuvine de Dragnea, Grin­deanu o să le explice foarte logic şi coerent oficialilor europeni că nu scapă chiar toţi infractorii şi că ordo­nanţa urmăreşte doar exonerarea de răs­pundere penală a tuturor funcţio­na­ri­lor de rang înalt, a parlamentarilor, miniştrilor şi membrilor administraţiei locale. Ca să poată fura liniştiţi atâtea miliarde câte fire de păr are Dragnea în mustaţa aia de tot rahatul. Poate aşa se vor edifica şi oficialii europeni cât de adânc e puţul gândirii sau cât de adân­că e puţa gândirii lui Dragnea, din care a izvorât ordonanţa.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.