• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 14 Iulie , 2017

Mă tot mir / Ne reabilităm și noi mai cu talent?

Gata, nu mai am nicio grijă: închi­sorii pot să ne guverneze. Așa au hotărâtără guvernanții care ne guver­nează. Tot am zis și așa și e: de când au ajuns ăștia ai lui Drag­nea la guvernare, îi freacă o sin­gură cestiune: cum mama franțului să-l scoată pe barosanul mare curat ca la Cooperativa Nufărul.
Dacă tot s-a ajuns la mirifica asta hotărâre, am și io câteva amendamente la legea asta minunată, care-s la fel de normale: par diun examplu, pedofilii să aibe voie să ocupe funcția de director de grădiniță, lupu să poate și el să fie paznic la oi, hoții să fie baștani la mi­nistere cu bani, Pomohaci să-i trateze pe ăia cu hemoroizi, maneliștii să dea examen de titularizare, Soarele să vină dinspre vest (răsăritul mamii lor!), mă­celarii să fie chirurgi, copacii să crească cu rădăcinile în sus, ca să-i putem uda mai ușor, copiii să nască mămici adulte, ori batăr majore și gata rujate, salariul să se dubleze în fiecare zi (din pa­tru în patru ore), finii să-și boteze nașii, prunii să transpire horin­că, Tudose să devină inteligent (mi­nune dum­nezeiască!), fundamen­ta­liștii isla­mici să se creștineze, munca să fie opțională, vacile să dea kefir, oile, sana și măsline, iepele sirop de tuse și armăsarii apă de gură.
Ar mai fi câteva chestii de rezolvat, da-s opționale și nu schimbă fun­da­mental peisajul. Toate-s rezolvate în țara asta, nimic nu ne lip­sește, numa fix reabilitarea infractorilor ne freacă la lingu­rică. Dacă o rezolvăm și pe asta, nu ne mai taie jigu, nu ne mai freacă rânza și, în general, o să fim frumoși și deș­tepți cum numa-n vis un înger se arată.
În urmă cu ceva ani mă gândisem să emigrez, da acuma nu mai are rost, că cât de prost să fii ca să pleci de unde-i bine, că când o să fie mai bine ca acuma și că care-i țara mai frumoasă ca a noastră? În plus, nime-n lume nu te reabili­tea­ză ca la noi. Nu-i frumos? Ba, este! Deja am auzit că mulți vor să-și ia cetățenie română, de bine ce-i la noi: nește columbieni de la Medelin, nește sicilieni din Camorra, nește chinezi angajați la o firmă de-i zice Triadele, ceva ruși, uzbeci, afgani, turcmeni și, ultimii pe listă, cu voia dumneavoastră, nește japonezi dintr-un sat de la poalele muntelui Fukushima, Yakuza cred că-i zice. Că toți vrea să se rea­bi­liteze. Și la noi se poate…

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.