• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 2 Septembrie , 2014

Mă tot mir / Legalizarea curvăsăriei politice

Nici nu s-a terminat bine vara şi a început Campania electorală. Cea mai a dracului şmecherie, că şmecheriile dracul le-a inventat, îi aparţine guvernoiului. Se pare că ăstora de la guvernare le-au intrat puţin, de spaimă, nişte textile în cur, motiv pentru care au pritocit o ordonanţă de urgenţă prin care se legalizează traseismul politic al primarilor şi consilierilor. Ordonanţa asta minunată prevede ca, vreme de două săptămâni, primarii şi consilierii să-şi poată schimba opţiunea politică şi să treacă la alt partid, fără să-şi piardă mandatul, aşa cum prevedea legea până acum.

O aşa „amnistie politică” nu s-a mai dat niciodată, dar orice lucru are un precedent şi orice chestie, oricât de aiuristică ar părea, trebuie să aibă un început. Opoziţia a sărit ca opărită, ameninţând că va sesiza Comisia de la Veneţia, toate ambasadele de la Bucureşti, Curtea Constituţională, Avocatul Poporului, eventual că o să le trimită oareşceva scrisori de protest mămicilor lui Dragnea şi Ponta, pe motiv că ăştia nu se joacă frumos. Cei din opoziţie susţin că primarii care vor migra politic vor primi sume importante de la buget, acestea reprezentând evidente şpăgi politice şi bugetare.

Rămâne de văzut câţi aleşi o să sară dintr-o barcă în alta şi câţi alegători o să se revolte observând că ei au ales ceva şi s-au ales cu altceva. Și dacă o să fie aşa, ce? Aleşii locali o să le explice alegătorilor că aşa e mai bine, că e în interesul comunităţii, că numai aşa o să poată ridica grădiniţa pentru copiluţi, o să poată asfalta drumul pentru maşinuţe, o să poată acoperi spitalul în care plouă peste bolnăviori şi o să poată planta panseluţe mai multe şi mai frumuşele.

 

Cine ştie, poate-i mai bine aşa, că oricum se creaseră nişte confuzii. Par de-un examplu, la Cluj, unde Boc mai e în PDL, dar o susţine pe Elena Udrea, care-i în PMP. Oricum nu pricepea lumea cum stă treaba. Poate aşa se mai limpezesc puţin apele în politichia românească. Ponta zice că aşa se va face dreptate, în vreme ce opoziţia anunţă extrem de hotărât că nu va primi în rândurile sale nici un primar, preşedinte de CJ, consilier local sau judeţean traseist. Om trăi şi om vedea, că aşa a zis şi orbul… 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.