• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Noiembrie , 2017

Mă tot mir / De la râmă până la porc

Nu prea se mai înţelege mare lucru din revoluţia asta fiscală pregătită de pesedei. Înainte vreme, Lia Olguţa Vasilescu zicea că o să ne-o facă la toţi mai mare, că o să ne-o crească, da’ aşa, cu gura, e uşor, că se pricepe. Alţii zic că nici vorbă, leafa o să fie tot aşa de mică sau chiar o să se micşoreze. Bistoş e numai faptul că trebuie semnate vreo şase milioane de contracte individuale de muncă, care o să fie cum o să fie, că n-a fost niciodată să nu fie cumva.
Ăi mai mulţi zic că o să ne-o crească, totuşi. Cu doi lei, ceea ce nici nu-i chiar aşa de rău. Pesedeii se jură pe cine i-a născut, că cică să moara respectiva dacă nu o să ne crească puterea de cumpărare, cu toate că
s-au scumpit fotoghinu’, gazu’ şi buleftrica. Nişte economişti euro­peni, da’ ăia îs nepricepuţi, zic că o să crească toate preţurile, de unde rezultă că ăştia doi lei n-o să valoreze nici doi bani. Mugurel bancheru’ ne anunţă că o să fie inflaţie mare, care deja se vede, că s-o şcumpit euroiul.
Altă măsură minunată luată de pesedei prevede ca românii care-s plecaţi la muncă în străinătate să plătească o taxă lunară de 5% din salariul minim pe economie. Asta arată că lucrurile se mişcă în dome­niul fiscal, contrazicându-l pe minis­trul Daea, care a zis mai ieri că „în afară de om, tot ce se mişcă e în agricultură. De la insectă până la vacă, de la râmă până la porc şi de la orice altă specie până la altă specie, exact de la orice buruiană la orice plantă”. Tot Daea zicea că se duce pe câmpuri ca să vadă „cum râde grâul la agronom”. N-ar strica să se ducă şi pe afară, ca să vadă cum râde ro­mânii la pesedeu, da’ numa aşa, simbolic, cu 5% din dantură. Ceva mai mult râde aitiştii din ţară, că la ăia cică o să le scadă salariile cu 20%, de aici şi bucuria aferentă.
Interesant e că ăştia îşi mână rându’ indiferent de ce zice restul lumii, care se mişcă, nu-i în agricultură, ceea ce înseamnă că e oameni. Nu con­tează că s-au ofuscat sindicatele, patronatul, preşedintele ţării, plus Gabi Firea şi nenumăraţi primari, inclusiv pesedei, care a zis că mă­surile astea fiscale sunt, pe o scară de la râmă până la porc, fix de porc. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.