• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Aprilie , 2015

Mă tot mir / Cum e corect? Cu ADN sau cu DNA?

Chiar aşa, dom’le? Ai, ai, ai! Adică, cum adică, Maramureşul e cel mai corupt judeţ din ţara asta? Societatea Academică Română zice că a făcut un studiu din care rezultă în mod irefutabil că nu ne bate la corupăciune decât Bucureştiul, în care s-au revărsat toate scursorile politicii româneşti. Da’ Bucureştiul nu-i judeţ! Asta ştiu io sigur! Din punct de vedere al politicii, Bucureştiul e marea haznă în care s-a scăpat naţia lovită de dizenterie şi fără izmene de schimb, e cloaca maximă, e locul în care se adună dejecţiile numite senatori, scurgerile purulente numite senatori şi în care apar prurituri vaginale şi anale numite miniştri. Pot să înţeleg că Bucureştiul e de tot rahatul, da’ Maramureşul?

Păi nu era Maramureşul locul ăla mirific, cu peisaje decupate parcă din Rai, cu oameni harnici şi muncitori, ospitalieri şi cinstiţi până în măduva oaselor, care măduvă poartă în ea ADN-ul voievozilor întemeietori de ţară? Nu aşa învaţă toată lumea încă din grupa mică, de la doamna educatoare, că Maramureşul are oameni cu mare credinţă în Dumnezeu, că bisericuţe de lemn ca ale noastre nu să egzistă nicăieri, că tradiţii ca aici nu se mai practică niciunde, de la tăierea porcului fără asomare şi pregătire psihologică prealabilă până la deflorare, făcută tot aşa? Unde s-a pierdut ADN-ul ăsta, de a devenit Ţara Maramureşului o Ţară a Infractorilor? Nu că n-am avea tradiţii şi în acest domeniu, că aşa Pintea cum am avut noi, n-a avut nimeni!

Pe harta corupţiei locale, Maramureşul are 161 de corupţi dovediţi, judecaţi şi condamnaţi. Flacăra revoltei mele, alimentată de un patriotism local poate puţin supradimensionat, a început să se pălească. ADN-ul de care vorbeam a început să se stingă în faţa extinctorului folosit de ăia de la DNA. Câteva comparaţii care nu ne onorează: Sălajul are 2 corupţi condamnaţi, Mehedinţiul are 6, Bistriţa-Năsăud are 9, Teleormanul lui Dragnea, ăla sub pasul căruia iarba devine pârjolită, are doar 10 condamnaţi, Botoşaniul are 11, Harghita are 19 şi lista ar putea continua, da’ parcă mă prinde ruşinea. Una peste alta, Maramureşul are cu zece mai mulţi corupţi condamnaţi definitiv decât au zece judeţe la un loc! Toată treaba asta demonstrează că ori ai ADN sănătos, ori ai DNA!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.