• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 Martie , 2018

Mă tot mir / Ca să știm o treabă

Din când în când, apar niște necredincioși, trimiși ai Satanei, care aruncă cu spur­căciuni în Biserica Ortodoxă Română și zic  blasfemii, că cică sunt peste 16.000 de besearici și numai vreo 425 de spitale în țara asta amărâtă, plus că-s puține școli. Bine că BOR are purtător de vorbe, care a explicat că e jenant și ridicol să acuzi BOR că nu se construiesc școli și spitale și că sursa risipei e corupția, cu majusculă. Asta așa e, asta-i clar, numai că slujitorii necuratului mai zic că fix popii au fost agenți electorali ai corupților ajunși în funcții, că până și înalți ierarhi au mâncat căcat în sfânta besearecă, în loc să-și facă lucrul lor, adică slujba, că oamenii beoreului au fost, de fapt, oamenii pesedeului. De unde ar rezulta că Sfântul Sinod al BOR, care a interzis purtătorilor de bulendre bisericești să facă politică și campanie electorală, e un fel de nimic și de nebăgat în samă, că altfel nu se poate ca popii să stea cu crucea într-o mână, cu afișul electoral în ailaltă și cu pesedeu-n gură. Acuma, mai nou, ăștia răii zic că s-au dat mulți bani pentru catedrala aia mare de la București, da’ ce-s o sută de milioane de euroi și alte zeci care o să mai trebuiască, pentru că trebe și văcărlită pă dinlontru?

Nu trebe băgați în samă ăștia care vor mai multe spitale și mai multe școli, că nu-i treaba lor cu ce viteză își fac freza Dănuț, patriarhul, și Liviuț, șefuțul pesedeu. Ăștia doi ar trebui apreciați, iubiți și preamăriți, că ei ne scapă de bani, care-s ochiul dra­cului, și nu-i bine să umbli cu organe ale necuratului la tine, că-i păcat. De aia, zic io, că ar fi mai bine să-i apreciem și să ne rugăm la ei, cu smerenie, că tot e postul Paștelui. Deci, să ne rugăm!

„Bucură-te, Dănuț, cel plin de har, căci domnul Dragnea este cu tine! Binecu­vântat ești tu între bărbații care n-au cunoscut femei și binecuvântat este rodul portofelului tău, însărcinat de Dragnea. Cu frică și cu cutremur, aducem mulțumire pentru bisericile cu care ne-ați învrednicit pe noi, nevrednicii robi ai beoreului și pesedeului. Mărire nemărginită și slavă nespusă aducem vouă și ne rugăm de iertare, că am călcat poruncile voastre, în mijlocul păcatului și în umbra morții, am citit cărți și v-am suduit de mame și de cele sfinte. Voi, iubitorilor de contribuabili, ascultați rugăciunea cea smerită a nevrednicilor voștri plătitori de taxe și impozite și iertați-ne că n-am putut să cotizăm mai mult. Pentru aceasta alergăm spre a voastră bunătate, rugându-ne vouă: greșit-am, curățați-ne pe noi, Dănuț și Liviuț, de toți firfireii pe care-i mai avem, că la voi stau mai bine. Ca să știm o treabă. Amin!”

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.