• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 2 Septembrie , 2014

Lupino participă la RANAN LURIE POLITICAL CARTOON AWARD 2014

Marian Lupu, alias Lupino, şi GAZETA de Maramureş participă la un important concurs de caricatură politică în New York, organizat de ONU. O competiţie anuală, aşteptată şi consumată de zeci de milioane de cititori ai presei scrise şi online.

 

Concursul poartă numele Ranan Lurie, după un faimos caricaturist politic, care a fost nominalizat la premiul Nobel pentru Pace şi care are un record greu de egalat. Timp de zece ani a intrat în Cartea recordurilor datorită caricaturilor apărute în lume, într-un tiraj de peste o sută de milioane de copii. A apărut în peste o sută de publicaţii din lumea întreagă (103 ţări).

Statele Unite, din dorinţa de a promova cele mai înalte standarde de excelenţă în caricatura politică, care să descrie spiritul naţional, au stabilit acest premiu anual, oferit pentru participare internaţională. Premiul întâi este de 10 mii dolari, premiul doi este de cinci mii dolari, iar premiul trei primeşte trei mii dolari. Se mai acordă 10 plachete-menţiuni.

Premiul este oferit de Secretarul General al ONU.

 

Marian Lupu este un artist plastic băimărean cunoscut. Pictează, face grafică şi de mulţi ani se ocupă de caricatură, în special cea politică. În momentul de faţă, Lupino este în topul celor mai buni caricaturişti din România.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.