• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 18 Noiembrie , 2014

Lunea Artelor. Expoziţia de pictură „Grupul 7”

Teatrul Municipal Baia Mare şi Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord, Facultatea de Litere, specializarea Arte Plastice – Pictură a organizat luni, 10 noiembrie 2014, de la ora 19.00, în Foaierul Teatrului Municipal Baia Mare, vernisajul expoziţiei de pictură „Grupul 7”. Expoziţia a fost prezentată de pictorul dr. Ioan Anghel Negrean, îndrumătorul de grupă al expozanţilor.

 
 

În cadrul expoziţiei au participat cu lucrări studenţi din anul III, grupa a II-a: Kinga Veer, Anca Oros, Livia Ifrem, Alin Hereş, Silviu Gheţie, Alexandru Mihali şi Cristina Busuioc. Fiecare dintre aceştia au expus câte două lucrări realizate în tehnica ulei pe pânză sau ulei pe carton, majoritatea creaţiilor fiind rodul muncii studenţilor în orele de atelier de la facultate. Tematica abordată este variată, în funcţie de preocupările şi personalitatea fiecăruia.

Prezent la vernisaj, prof. univ. dr. Nicolae Suciu, coordonatorul secţiei, a ţinut să remarce că iniţiativa organizării acestei expoziţii aparţine în exclusivitate studenţilor, că lucrările expuse de cei şapte studenţi fac parte dintr-o arie de preocupări individuale care îi particularizează şi că expoziţia contribuie la formarea lor ca artişti.

 

„Expozanţii reprezintă un grup care s-a autoconstituit. Nu a fost nimic programat, este iniţiativa lor. Sunt studenţi în anul III şi, văzând lucrările selectate pentru expoziţie, mi-am dat seama că sunt pregătiţi pentru abordarea lucrărilor de licenţă, pentru că dovedesc maturitate în exprimare, dovedesc coerenţă în mijloacele de exprimare plastică şi dovedesc coerenţă în mesajul transmis. Aş remarca diversitatea stilistică şi diversitatea motivelor abordate, ceea ce mă bucură, deoarece majoritatea acestor lucrări sunt realizate la şcoală, în anul II de studiu, la disciplina Studiul picturii. Mă bucură şi faptul că personalitatea lor artistică este conturată şi mă linişteşte, în acelaşi timp, în legătură cu abordarea lucrărilor de licenţă, pentru că deja e limpede că fiecare dintre cei şapte expozanţi din această seară îşi poate construi deja un demers plastic care să îl motiveze pentru viitor. Eu îmi exprim totala mulţumire că «Centrul Artistic Baia Mare» va avea şi pe viitor, activitate şi artişti formaţi la Baia Mare, cu activitate pe simeze, indiferent dacă vor expune în Baia Mare, la Paris sau la Sao Paulo”, a declarat dr. Ioan Anghel Negrean.

 

Două dintre artistele în devenire, Kinga Veer şi Livia Ifrem, au beneficiat de o bursă de studiu în Belgia, acestea expunând creaţii din perioada respectivă. Studenţii au mai expus împreună şi cu alte ocazii, dar strict în cadrul facultăţii. Unii dintre ei au mai expus, de asemenea, la Galeria de Artă a Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Baia Mare, în cadrul evenimentului „Studio Studenţesc” (ediţiile 2013 şi 2014).

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.