• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 20 Ianuarie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 23 Aprilie , 2018

Lucrările pe DJ 187 Valea Ruscovei sunt preconizate să demareze în anul 2019

În ceea ce privește reabilitarea acestui drum, există o finanțare de aproximativ 15 milioane de euro, pe PNDL2, lucrările fiind preconizate să demareze în primăvara anului 2019.
„Doresc să subliniez, încă o dată, faptul că instituția Consiliului Județean Ma­ramureș este acționar la SC Drumuri și Poduri SA, dar nu este și administrator. Fiecare lucrare executată de Societatea de Drumuri este recepționată de către funcționarii Consiliului Jude­țean Ma­ramureș, iar execuțiile trebuie să respecte standardele de calitate și normativul legal, deoarece, în caz contrar, lucrările nu se decontează. În ceea ce privește faptele semnalate pe DJ 187, am cerut administratorului delegat pe drumurile județene, SC Drumuri și Poduri SA o informare, iar explicațiile primite au avut logică. Plombările pe Valea Ruscovei au înce­put dinspre Leordina înspre Ruscova și apoi spre Repedea. Pentru a plomba o groapă se pune mai întâi piatră spartă și se împănează cu nisip. Peste acest amestec se pune emulsie și mixtură asfaltică. Echipa filmată de către un cetățean din zonă a avut la dispoziție toate aceste «ingredient» pentru a face o lucrare decentă. La un moment dat, șeful echi­pei a lăsat oamenii nesupra­ve­gheați, plecând la o altă lucrare. Muncitorii
și-au continuat treaba singuri, însă nu au corelat corect cantitățile de piatră cu cele de nisip. Mai aveau la dispoziție, pentru gropi, piatră fără nisip și s-au gândit să continue, folosind în loc de nisipul adecvat, pământ sau material antiderapant rămas în zonă, încă din iarnă. Pentru greșeala lor, conform infor­mării transmise executivului Consiliului Județean de către SC Drumuri și Poduri, muncitorii și șeful de echipă au fost sancționați potrivit Codului Muncii, iar lucrările au fost ulterior refăcute, ținându-se cont de normativele în vi­goare”, a declarat președintele CJ Mara­mureș, Gabriel Zetea.

Șeful administrației județene a făcut precizarea că, a purtat personal discuții cu primarii localităților de pe Valea Ruscovei, de la care a primit asigurări că vor monitoriza extrem de atent lucrările care se desfășoară în conti­nuare, dar până în present, aceștia s-au declarat mulțumiți de calitatea execuției.

Drumul Județean 187 pe Valea Rus­covei beneficiază, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua, de o finanțare de aproape 15 mi­lioane de euro pentru reabilitare. „În anul 2018 vom finaliza licitația pentru identificarea unui constructor serios și proiectarea tehnică, iar în primăvara anului 2019, sper să putem semna ordinul de începere a lucrărilor, cu termen de execuție de maximum 24 de luni. DJ 187 pe Valea Ruscovei este unul dintre cele mai proaste drumuri jude­țene din Maramureș, dar acest lucru nu este de acum, ci problemele există de zeci de ani. Pentru a avea un drum cu adevărat european de care să beneficieze locuitorii zonei, singura șansă este reabilitarea sa. Și eu am convingerea că, într-un timp relativ scurt, vom reuși să rezolvăm și această problemă spinoasă care trenează de prea mult timp în Maramureș”, a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

 


„Instituția Consiliului Județean Maramureș este acționar la SC Drumuri și Poduri SA, dar nu este și administrator. Fiecare lucrare executată de Societatea de Drumuri este recepționată de către funcționarii Consiliului Jude­țean Maramureș, iar execuțiile trebuie să respecte standardele de calitate și normativul legal, deoarece, în caz contrar, lucrările nu se decontează”.

Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.