• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 26 Mai , 2017

Liviu Dragnea, în Maramureș

La finele săptămânii trecute, al treilea om în stat, Preşedintele Camerei Deputaţilor, a cunoscut în teren problemele, provocările şi priorităţile judeţului nostru. Programul său a inclus un tur al fabricii UAC Europe din Dumbrăviţa şi o vizită la Aeroportul Internaţional Maramureş. 

 

Aflat în Maramureș încă din seara zilei de vineri, 19 mai, președintele Camerei Depu­taților, Liviu Dragnea, a participat la Gala Ambasadorilor, eveniment organizat în cadrul celei de-a treia ediții a Zilelor Maramureșului, unde i
s-a conferit titlul de Ambasador al Turismului Maramureșean.
Președintele Consiliului Județean Ma­ra­mureș, Gabriel Zetea a arătat faptul că, această vizită în Maramureș a președintelui Camerei Deputaților este un semnal de susținere din partea Guvernului pentru proiectele județului. „Am organizat Zilele Maramureșului la un nivel mult mai ridicat față de edițiile anterioare pentru a promova brandul Maramureș ca destinație turistică. Însă, oricât de multă promovare am face, fără investiții în infrastructura rutieră și edilitară a județului nu vom putea crește spectaculos numărul de turiști. Consi­der că prezența în Maramureș a preșe­dintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea - care este și președinte al principalului partid de guvernământ -, pentru a discuta despre investițiile județului este principalul semnal de susținere pe care îl putem primi în această perioadă”.

Sâmbătă, programul vizitei lui Dragnea a început la fabrica Universal Alloy Corporation Europe din Dumbrăviţa. Aici a fost întâmpinat de autoritățile locale, respectiv primarul comunei Dumbrăvița, Felician Ciceu, viceprimarul Flore Balaj, consilieri locali, primarul orașului Tăuții Măgherăuș, An­ton Ardelean, și bineînţeles, de repre­zen­tanții conducerii executive a fabricii de avioane - Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer și Brian Weed, Ge­ne­ral manager al Universal Alloy Cor­poration Europe. Însoțit de pre­șe­dintele Consiliului Județean Maramureș, Ga­briel Zetea, de deputatul Gheorghe Șimon și de secretarul de stat în Minis­terul Transporturilor, Dragoș Titea, dar și de alți reprezentanți din București, președintele Camerei Deputaților a făcut un tur al fabricii, unde Daniel Vărzaru le-a prezentat fiecare etapă de producție.

La final, a urmat o discuție tehnică în cadrul căreia a fost dezbătut proiectul pe care UACE îl va dezvolta în zona Aeroportului Internațional „Mara­mu­reș” din Tăuții Măgherăuș. Totodată, autoritățile locale au prezentat proble­mele cu care se confruntă și au vorbit despre proiectele de viitor ale comu­nităților. Daniel Vărzaru, Chief Finan­cial Officer al Universal Alloy Corpo­ration Europe a dorit să mulțumească atât președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, cât și conducerii executive a județului pentru interesul arătat UACE și pentru discuțiile constructive care au avut loc și ale căror beneficii se vor vedea în viitorul apropiat.
Tot sâmbătă, 20 mai, Liviu Dragnea, președinte central al PSD s-a întâlnit la sediul filialei județene a partidului cu primarii social-democrați din Mara­mureș. Alături de șeful PSD s-a aflat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Jude­țean, deputatul Gheorghe Șimon, vicepreședinte al PSD la nivel central și secretarul executiv al filialei județene, Dragoș Titea, secretar de stat în Minis­terul Turismului.  Au fost prezenți la întâlnire și senatorul Liviu Marian Pop, deputații Călin Matei și Sorin Bota, dar și consilierii județeni PSD.
Liviu Dragnea a amintit despre dis­tincția de Ambasador al Maramure­șului, un titlu care îl obligă să facă mai mult pentru județul nostru. În cadrul discuțiilor a subliniat, încă o dată, faptul că drumul județean de pe Valea Izei va fi reabilitat, proiectul fiind deja aprobat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Totodată, a precizat că, la prima rectificare bugetară a Guvernului, sumele necesare pentru Aeroportul Interna­țio­nal „Maramureș” vor fi asigurate pentru ca acesta să devină operațional. Discu­țiile au continuat, apoi, pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și PNDL 2 și a dat asigurări că proiec­tele depuse de administrațiile locale din Maramureș vor fi finanțate în mare măsură, urmând ca județul nostru să beneficieze de câteva sute de milioane de euro.

O altă temă abordată a fost cea a legii salarizării unitare, care, în opinia președintelui PSD, va regla salariile celor care conduc administrațiile locale și județene, pentru a elimina actualele discrepanțe din sistem. Sunt extrem de multe cazuri, în prezent, unde salariul unui primar sau al unui președinte de Consiliu Județean se situează la jumătatea grilei instituției respective. Liviu Dragnea a precizat că Parla­mentul are în dezbatere multe alte legi care vor îndrepta o serie de nereguli, iar fiecare punct al Programului de Guvernare al PSD va fi respectat întru totul. „Oamenii de afaceri au încredere în acest guvern și acest lucru se vede. De la începutul anului s-au creat peste 110.000 de noi locuri de muncă și au apărut 14.000 de noi firme. Inflația este tot mai scăzută, iar investițiile străine au crescut la nivel național. Lucrurile merg pe calea cea bună”, a precizat pre­ședintele Ca­me­rei Deputaților, care a promis să revină cât mai curând în Mara­mureș, urmă­toarea sa oprire fiind în Seini.
Referindu-se la alegerile locale parțiale din 11 iunie 2017, Liviu Dragnea a cerut implicarea întregului partid în cele două campanii electorale care se vor duce în Ulmeni și Baia Sprie, acolo unde fotoliile de primar au rămas vacante.

 

 

„Pentru PNDL, faza a doua s-au bugetat 30 de miliarde de lei, iar eu sper că anul viitor sau în doi ani să avem și PNDL 3, iar alocarea bugetară pentru acest program să fie de 60-70 de miliarde de lei. Am pornit cu 5 miliarde de lei, acum am ajuns la 30 de miliarde, iar următorul PNDL sperăm să aibă alocări financiare și mai mari. Înainte de anul 2013 nu visa nimeni la așa ceva, dar acum programul trebuie să continue. În ultimii 27 de ani, infrastructura locală a fost lăsată de izbeliște. Vechile guverne au spus că satele trebuie să rămână rurale și pitorești și a fost cel mai ușor mod de a nu finanța aceste zone”.
Liviu Dragnea, președintele Camerei Depu­taților

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.