• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 14 Decembrie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 9 Februarie , 2018

Liderul PNȚCD, Aurelian Pavelescu, a criticat de la stânga la dreapta scena politică românească

Prezența lui Pavelescu în Mara­mu­reș nu este întâmplătoare, fi­liala maramureșeană a PNȚCD este una dintre cele mai importante, având în vedere că aici este stabilitate politică în filială și există membri ai partidului în demnități locale. Doru Dăncuș este chiar vice­pre­ședinte al Consiliului Judeţean. Țără­niștii mai au un primar în Băsești, au consilieri locali și județeni. O repre­zen­tare în administrația locală și județeană, oarecum surprinzătoare deoarece PNȚCD a fost mult timp în disoluție și a dispărut de pe scena politică în ultimii ani. Doru Dăncuș a subliniat faptul că în județ situația partidului este clară, fără probleme. El a spus că se lucrează în toate organizațiile locale pentru a fi mai vizibili în teritoriu. Liderul țărănist maramureșean speră ca la viitoarele alegeri locale PNȚCD să fie mai bine reprezentat la nivelul administrației locale.


Liderul Partidului, Aurelian Pavelescu, a avut un discurs oarecum surprinzător. Critic, chiar dur la adresa liderilor europeni, avocatul țărănist i-a criticat și pe liberali, dar a fost destul de rezervat față de PSD. În sensul că i-a criticat, dar a folosit în discurs multe din temele social-democrate.
„Am intrat în anul Centenar și ne așteaptă foarte multe evenimente festive în care vor fi invitați istorici care ne vor povesti ce s-a întâmplat în 1918, înainte de 1918…Eu îmi doresc să pun altfel problema”, a spus Pavelescu vorbind despre eforturile mari făcute în ultimii ani pentru ca PNȚCD să fie salvat de la dispariție.
„Partidul a dispărut de pe scena politică, a fost izolat, marginalizat, denigrat in­clu­siv de foștii noștri parteneri de guver­nare în 1996-2000, celălalt mare partid istoric, PNL”, a spus liderul țărănist.
Pavelescu a vorbit despre liderii țără­niști: Maniu, Pop de Băsești și despre semnificația politicii duse de ei. A spus că sunt modele care trebuie urmate în politica zilelor noastre.
„Niște oameni politici care au tratat Occidentul de la egal la egal. Au reprezentat interesele poporului român, unul dintre marile popoare ale Europei creștine.
Venind în prezent, iată că România se află într-o situație dificilă, de câțiva ani se vorbește de o Europă cu două viteze, o Europă cu două viteze care a fost de la început așa. Încă de la preaderare, ulterior aderării politicienii români nu au fost în stare să se ridice la nivelul așteptărilor. Este și principala cauză pentru care România și poporul român este izolat în Europa, este marginalizat și tratat într-un mod arogant în fiecare zi”, a spus Pavelescu.

Liderul țărănist a spus, pe parcursul a mai multe minute, că are obligația de a ară­ta realitatea în care se află țara și po­li­tica românească, pledând pentru dialog.
„În România, practic, statul a fost confiscat de ceea ce se numește de câteva luni statul paralel, în urmă cu ani de zile s-a vorbit de statul ticăloșit, statul mafiot, statul captiv, toate aceste sintagme nu au făcut decât să numească aceeași realitate. Cum a fost posibil să se întâmple așa ceva este greu de explicat. Nu putem vorbi însă de existența acestui stat paralel fără să corelăm existența României în contextul european”, a spus liderul țărănist. El a vorbit minute întregi de lobby-urile externe, de interese economice externe dar și despre pionii interni care fac jocul celor de afară.
„Ultimele mesaje venite de la Bruxelles, de la președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, sunt inacceptabile. Aceste luări de poziții, exclusiv politice, au rol de intimidare. Intimidare pe care noi, cei de la PNȚCD, nu o putem accepta”, a spus președintele PNȚCD.

Aurelian Pavelescu i-a critica și pe li­berali, foștii parteneri de guvernare.
„PNL nu întâmplător a ajuns la o cotă foarte mică pe scena politică, vorbesc de sondaje. Este un partid care de foarte mulţi ani nu a venit pe scena politică cu niciun proiect social. Este cea mai importantă cauză a căderii PNL în sondaje. Nu poţi să ai pretenţia că ești un partid mare, dacă în politicile tale nu există proiecte sociale. O asemenea eroare a făcut şi PNŢ când a fost la guvernare, ca să fim corecţi. Nu poţi să câştigi oamenii, doar cu politici fiscale şi cu teoria permanentă a statului minimal. Şi oamenii să-şi găsească ei de lucru unde or vedea, în ţară sau în străinătate. Motivul pentru care cred că PNL este într-o criză majoră, mult mai mult decât o văd unii analişti politici, ca o criză de lider, ci o criză de ideologie. Pentru noi este o mare surpriză şi atitudinea PNL faţă de PNŢCD. După 2000, pot spune că PNL a fost unul dintre cei care a participat la izolarea şi marginalizarea PNŢCD”, a spus Pave­lescu. Acesta a criticat și mișcarea „rezist”.
Aurelian Pavelescu a vorbit și despre situația din Europa de Centru și de Est, cu referire la Grupul de la Visegrád față de care Pavelescu are o părere interesantă.

La o zi după conferința de presă, liderii țărăniști au participat la Sighet la manifestări dedicate comemorării lui Iuliu Maniu. 

 

 

„Mişcarea «rezist» nu este numai o mişcare a ONG-urilor pe care le cunoaştem, au aderat la aceasta şi mulţi români de bună credinţă. Dar motivele pentru care această mişcare a luat o atât de mare amploare şi care nu este atât de mare pe cât arată unele televi­ziuni, sunt mai multe.
Eu cred că această acţiune «rezist» şi-a atins limitele şi ultima lor acţiune a fost un eşec”.
Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.