• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 15 Decembrie , 2017

LICEUL TEORETIC „EMIL RACOVIȚĂ” Expoziţia cu tema „Regele Mihai I de România – un model de nobleţe şi patriotism”

Ne aflăm într-o perioadă tristă a existenţei noastre: plecarea dintre noi a Regelui Mihai I de România.
Consideraţia noastră faţă de memoria Majestăţii Sale, a cărei însemnătate în devenirea ţării ne va aminti mereu de trecutul nostru regal, o manifestăm în aceste zile prin realizarea expoziţiei cu tema: „Regele Mihai I de România – un model de nobleţe şi patriotism”.

Expoziţia cuprinde piese realizate în cadrul orelor de diriginţie, piese în care s-a investit multă creativitate, viziune în timp și spațiu, cultură istorică și politică, având ca pivot însemnătatea activității Regelui într-o perioadă de mare zbucium național și mari provocări la cârma statului.

Memoria Regelui Mihai a fost onorată prin desene portretistice autentice creionate de cei mai talentați elevi ai liceului, prin calendare dedicate mo­mentelor reper în activitatea Regelui, hărti personalizate cu locurile în care implicarea Maiestății sale a făcut istorie, machete cu simboluri ale Casei Regale, precum și afișe reprezentative pentru impactul în Europa în urma unui veac de activitate monarhică.

Expoziția este deschisă pe parcursul zilelor de doliu național, respectiv 14 – 16 decembrie, când vizitatorii sunt bineveniți la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” pentru  o scurtă incursiune informativă prin viziune și tehnici multiple  în jurul figurii celui care a fost și va rămâne Regele Mihai I al României.
La intrebarea  „De ce acum acest Proiect la Liceul Teoretic  Emil Racovita?”, dir. liceului, profesor Mariana Pop a răspuns: „Nu e târziu să-l cunoaștem pe Regele Mihai, avem ocazia să ne documentăm și să transpunem în piese unice pentru expoziție  emoțiile și admirația noastră față de Majestatea Sa”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.