• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 9 Septembrie , 2017

Liberalii pregătesc două moțiuni simple

Liderii liberali s-au întors din concedii și au început activitatea în organizațiile locale și cea județeană. În perioada următoare vor avea loc alegeri în cele câteva organizații locale în care nu a fost aleasă conducerea organizației. Printre acestea PNL Băiuț, PNL Vima și altele, au anunțat liderii filialei.


„Vă prezint o măsură pe care noi am propus-o și o vom susține în Parlament. Ea a fost adoptată în Biroul Politic Național al PNL. Am propus ca mediul privat să poată plăti al 13-lea și al 14-lea salariu din acea cotă de 20%, din impozitul pe profit. Ce înseamnă asta? Se știe că actuala putere s-a preocupat exclusiv de câștigurile bugetarilor, de salariile din mediul public. În acest fel au neglijat total mediul privat. De aceea există o discrepanță foarte mare între salariile din sistemul public și din me­diul privat. PNL a venit cu această pro­punere în încercarea de a echilibra, într-o oarecare măsură, acest lucru.
Există acest tip de plată în mediul privat, ce poate fi făcut doar de către companiile care au profit, în Germania, Fran­ța, Spania, Austria și Italia. Consi­derăm că așa ar trebui să se întâmple și în România! Dacă mărim salariile doar în mediul public și rezultă așa diferențe mari față de mediul privat ne vom trezi la un moment dat că nu mai vrea nimeni să lucreze în mediul privat. Și așa este o problemă cu forța de muncă. Această măsură propusă de noi ar trebui să treacă de Parlament. Bugetul de stat nu va avea de suferit, dimpotrivă, vor fi încasări suplimentare la buget ca ur­mare a impozitării salariilor. Al 13-lea salariu să fie plătit înainte de sărbătorile de iarnă, iar al 14-lea înainte de plecarea în concediu.
Cred că este o măsură bună atât pentru societățile comerciale, dar și pentru an­gajați, ei având beneficii substanțiale la locul de muncă”, a spus Ionel Bogdan.

Liderul liberal a vorbit și de situația economică a României.
„România din declarațiile guvernanților nu are nicio legătură cu România reală. În fiecare zi ni se spune că o ducem foarte bine, totul este roz, avem doar creșteri, dar pe de altă parte vedem că există o discrepanță foarte mare între venituri și cheltuieli. În acest an se va cheltui cu minim 20 de miliarde de lei mai mult, iar veniturile au scăzut la bu­getul de stat. Nu sunt date exacte, deoa­rece guvernul dă doar lucruri mărețe!”, a spus Bogdan.
Liderul liberal a vorbit în mod critic și despre introducerea accizei ce va duce la o scumpire a carburanților, implicit o mărire a tuturor prețurilor.
Ionel Bogdan a prezentat pe scurt și moțiunea simplă pe Justiție pe care PNL a propus-o și care va intra la vot în curând.

La rândul său, Viorica Cherecheș a vorbit despre Moțiunea pe sănătate.
„Moțiunea pe Justiție va fi săptămâna vii­toare. Tot săptămâna viitoare vom pre­­­­găti și Moțiunea simplă pentru Sănă­tate. Această Moțiune o pregătim pentru că abuzurile în Sănătate sunt atât de evidente încât trebuie să îi atenționăm!
Să-i trezim la realitate.
În Camera Deputaților, la Comisia de Sănătate există Legea Tuberculozei. Dacă am ajuns să legiferăm orice boală, atunci  este grav! Tuberculoza este o boală infecto-contagioasă căreia trebuie să îi dăm importanța cuvenită, dar ea are un cadru legislativ, există un plan de monitorizare, există finanțare, există măsuri, există prevenire, este reglementat totul, corect, prin ordine de ministru, prin hotărâri de guvern. De ce trebuie să facem acum o lege a Tuberculozei?
Ca să le mai dăm un ajutor social pa­cien­ților care nu vor să vină să se tra­teze?!
Este adevărat că trebuie aduși la tratament cei care nu vor să se trateze, pentru că sunt un focar, dar nu trebuie să le dăm niște bani pentru acest lucru. Noi trebuie să mergem înspre ei! Noi, PNL, nu cred că vom vota această lege care le acordă un ajutor social celor bolnavi! Este o lege inițiată din 2015 și a apărut acum, dintr-o dată, la Comisia de Sănă­tate. Repet, măsuri care deja sunt legi­ferate în cadrul legislativ”, a spus Viorica Cherecheș.
Medicul băimărean a explicat că Mara­mureșul este un județ care are bolnavi cu tuberculoză și se află cam la mijlocul clasamentului între județele din Ro­mânia.
Deputatul liberal a vorbit și despre o problemă mai sensibilă, respectiv Le­gea vaccinării persoanelor din Româ­nia.
„Dacă nu vaccinăm copiii și nu vom lua toate măsurile ca să fie vaccinați vor apărea din nou boli ca poliomielita, va­riola și alte boli care sunt cu transmitere rapidă și care pot duce la multe sechele. La Legea Vaccinării, dreptul suveran îl are părintele. Vom vedea cum vom acționa pentru că, dacă părintele nu este de acord cu vaccinarea va fi o pro­ble­mă! Deocamdată, legea așa cum este, e teorie. Practic, vom vedea în realitate! Acolo vom încerca să amendăm tot ce trebuie și vom fi foarte atenți la ce se întâmplă cu Legea Vaccinării”, a spus deputatul Viorica Cherecheș.

A mai vorbit primarul Gavril Ropan despre problemele pe care le vor avea administrațiile locale cu bugetul pe acest an din cauza măririlor salariale, măriri ce nu au fost prinse în bugetul pe acest an.

 

 

„România din declarațiile guvernanților nu are nicio legătură cu România reală. În fiecare zi ni se spune că o ducem foarte bine, totul este roz, avem doar creșteri, dar pe de altă parte vedem că există o discrepanță foarte mare între venituri și cheltuieli. În acest an se va cheltui cu minim 20 de miliarde de lei mai mult, iar veniturile au scăzut la bu­getul de stat. Nu sunt date exacte, deoa­rece guvernul dă doar lucruri mărețe!”.
Ionel Bogdan

 

„Moțiunea pe Justiție va fi săptămâna vii­toare. Tot săptămâna viitoare vom pre­­­­găti și Moțiunea simplă pentru Sănă­tate. Această Moțiune o pregătim pentru că abuzurile în Sănătate sunt atât de evidente încât trebuie să îi atenționăm! Să-i trezim la realitate”.
Viorica Cherecheş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.