• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 Martie , 2019

Liberalii maramureşeni trag un semnal de alarmă pe tema bugetului

PNL Maramureş a organizat o conferinţă de presă în urmă cu o săptămână, în care a analizat situaţia politică, la nivel naţional şi la nivel judeţean.
Au luat parte liderii organizaţiei, Ionel Bogdan, preşedintele PNL Maramureş, Călin Bota, preşedintele PNL Baia Mare, Cristian Niculescu Ţâgârlaş, purtătorul de cuvânt al PNL Maramu­reş, Gavrilă Ropan, primar în Coroieni.


Ofensiva declanșată de coaliția de guvernare PSD-ALDE împotriva economiei țării și nive­lului de trai al românilor, precum și asaltul din ultimele zile la inde­pen­dența justiției au fost principalele teme ale conferinței de presă organizată de conducerea PNL Maramureș.
Liderul liberalilor maramureșeni a anunțat că PNL a început o amplă campanie de informare a românilor în legătură cu efectele acestei ordonanțe, pentru a pune presiune pe parlamentari și pentru a bloca adoptarea ei, în actuala formă.
Printre efectele enumerate se află majorarea taxelor și impozitelor locale, creșterea prețului la energie electrică, gaz, energie termică, telefonie, internet, rate mai mari la împrumuturi, desființarea Pilonului II de Pensii și afectarea atragerii de fonduri europene la nivelul comu­nităților locale.

O altă formă de atac a PSD asupra economiei o reprezintă chiar bugetul de stat pe 2019, care a fost trimis de președintele Klaus Iohannis la Curtea Constituțională și care afec­tează grav, pe termen lung, dezvoltarea țării.
„PNL susține poziția președintelui Iohannis și trebuie precizat că am spus de la bun început că acest buget nu este unul sustenabil, nu aduce creștere economică, nu susține inves­tițiile și va crea mari probleme pentru economie. Este important de reținut faptul că la dezbaterea pe buget au avut loc discuții pe încă o serie de amendamente, introduse de către parlamentarii PNL.
Dintre acestea amintesc în primul rând despre votul privind actualizarea alocației copiilor cu rata inflației. Am avut surpriza ca dintre parlamentarii senatori de Mara­mureș, să fie unul singur care votează: Severica Covaciu, care a votat pentru, însă de la PSD nu au fost prezenți niciunul din Maramureș la ședința respectivă. La Camera Deputaților, la majorarea alocațiilor, a votat pentru Viorica Cherecheș și Vlad Duruș, iar Călin Matei de la PSD a votat nu. Pe ceilalți deputați nu i-am găsit în lista celor care au votat. Probabil că erau într-un concediu binemeritat după sărbătorile de iarnă. Votul în Camera Deputaților pentru amendamentul legat de indexarea pensiilor. Viorica Cherecheș a votat pentru, Vlad Duruș da, Matei Călin de la PSD a votat împotrivă, iar la Senat, Liviu Marian Pop a votat nu, în timp ce Severica Covaciu a votat cu da. Alții nu au fost prezenți”, a spus Călin Bota.

Prim-vicepreședintele PNL Mara­mureș, Gavril Ropan, a vorbit despre impactul devastator al bugetului asupra bugetelor adminis­trațiilor locale, în contextul în care acestora le sunt tăiate fonduri de peste 1 miliard de lei.
Purtătorul de cuvânt al liberalilor maramureșeni, Cristian Țâgârlaș a anunțat că Partidul Național Liberal inițiază o nouă procedură pentru sesizarea Comisiei de la Veneția, prin intermediul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Nu este prima oară când PNL reușește sesizarea Comisiei de la Veneția în chestiunea justiției. În 2018, Comisia de la Veneția a desființat modificările la legile justiției și la Codurile Penale tot după o sesizare a PNL, prin intermediul APCE.

Mai mult, PNL va solicita ca mandatul dat experților Comisiei de la Veneția în cadrul APCE să includă și alte proiecte de lege aflate în acest moment în curs de elaborare la nivelul Ministerului Justiției, precum reglementarea posibilității declanșării contestației în anulare pentru deciziile definitive ale completurilor de 5 judecători ai ÎCCJ.

PNL crede că toate aceste acțiuni întreprinse în plan intern și extern sunt absolut necesare pentru a stopa ofensiva actualei guvernări care, cu fiecare zi care trece, împinge țara spre dezastru.
 

 


„Nu putem asista nepăsători la modul în care actuala guvernare distruge practic economia țării, prin măsuri care vor afecta pe termen lung dezvoltarea României. Ordo­nanța lăcomiei Guvernului PSD-ALDE nu face altceva decât să bage economia României în faliment și toți românii vor plăti scump incom­petența acestei guvernări”.
Ionel Bogdan, președintele PNL Maramureș

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.