• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 20 Noiembrie , 2015

LEGEA ASOCIAŢIILOR DE PROPRIETARI: proprietarii vor putea cere preşedintelui sau administratorului blocului o adeverinţă în care să fie defalcate toate cheltuielile

Legea asociaţiilor de proprietari s-a schimbat şi vine în sprijinul celor care locuiesc la bloc. Începând de săptămâna trecută, proprietarii vor putea cere preşedintelui sau administratorului blocului o adeverinţă în care să fie defalcate toate cheltuielile.

 

Noua lege a fost publicată în Monitorul Oficial duminică şi va intra în vigoare de miercuri. Dacă până acum locatarii blocurilor erau îndreptăţiţi să cunoască orice activitate a asociaţiei de proprietari, de acum pot cere acces şi la orice document al acesteia.„Proprietarii, printr-o cerere în scris, adresată preşedintelui sau administratorului asociaţiei, pot să ceară eliberarea unei adeverinţe din care să rezulte defalcarea tuturor cheltuielilor de întreţinere precum şi defalcarea pe cheltuiala de bază separată de penalităţi, dar şi modul de calcul al penalităţilor e bine specificat. Acum, proprietarii vor putea şti în orice moment ce cheltuieli, în funcţie de natura acestora, au la zi, precum şi penalităţile”, a declarat Petru Botiş, inspector în cadrul Biroului de sprijin şi îndrumare asociaţii de proprietari al Primăriei Sighet.

Noua lege vine în sprijinul celor care locuiesc la bloc, iar cheltuielile sunt comune. Chiar dacă eforturile depuse de administratorii asociaţiilor de proprietari sunt mai mari, sunt  obligaţi să ofere la cerere adeverinţe detaliate, pentru ca fiecare proprietar să ştie cât a consumat.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.