• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 24 Noiembrie , 2014

Lansarea cărţii SUBLIMUL SUFERINŢEI

Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei şi Protopopiatul Ortodox Român Sighet au organizat lansarea cărţii SUBLIMUL SUFERINŢEI scrisă de Gheorghe Petreuş din Botiza. Despre carte au vorbit: protopop Vasile Aurel Pop, avocat Toader Şuştic, prof. dr. Dorel Todea (moderatorul acţiunii)a fost transmis mesajul primarului Ovidiu Nemeş de către consilierul Anişoara Mihali, mesajul conf.univ.dr. Gherghe Bârlea, cei prezenţi au ţinut să-l felicite pe autor şi să-şi exprime respectul pentru autor. Au pus suflet în organizarea acestui moment emoţionant domnii: Toader Şuştic şi Grigore Șteţ alături de reprezentanţii celor care au găzduit evenimentul.  

 

Cartea a apărut la editura GRINTA din Cluj-Napoca, sub îngrijirea prof. Sebastian Mureşan. Gheorghe Petreuş este o persoană deosebită, ţintuit în scaunul cu rotile, el scrie o carte despre întâmplările din viaţa lui, despre cum să ne învingem temerile, gândurile negre, despre leacurile sufleteşti.

Cartea nu poate fi încadrată într-un gen literar anume, ea este o carte de memorii, de meditaţii, de cugetare religioasă. Dar dincolo de orice, este o lecţie de viaţă şi de moralitate, este o dovadă a puterii de a învinge propria suferinţă, despre faptul că totul este posibil dacă crezi cu adevărat în Dumnezeu şi în tine însuţi, dacă ştii să lupţi cu obstacolele din drumul tău, cu greutăţile şi necazurile din fiecare zi.

Lectura cărţii îţi provoacă emoţie adâncă, te face să meditezi asupra vieţii tale, la puterea nemărginită pe care ţi-o dă credinţa în Dumnezeu.

 

Gheorghe Petreuş din Botiza devine un erou, un exemplu de cum ar trebui să gândim despre semenii noştri, despre noi înşine, într-o societate care se confruntă acum cu o puternică criză morală.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.