• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 Februarie , 2018

La inițiativa deputatului Sorin Bota Legea 37/2018 privind promovarea transportului ecologic a intrat în vigoare

Exact după doi ani de la inițierea Pro­iectului de Lege, iată că un demers și o idee bine argumentată care răspunde unei ne­cesități, în ciuda opoziției făcute în special de către șefii de garaje, devine Lege.
Legea privind promovarea transportului ecologic, inițiată de deputatul PSD Marius Sorin Bota a fost promulgată de către președintele Klaus Iohannis și publicată în Monitorul Oficial nr. 67 din 23 ianuarie 2018, devenind astfel legea nr. 37/2018.
Conform acestei legi, autoritățile publi­ce locale, regiile autonome și societățile aflate în subordinea unităților administrativ-teritoriale, vor achiziționa mij­loace de transport călători acționate prin motoare cu propulsie electrică, tehnologii verzi de tipul Electrice, Hybrid, Hybrid Plug-In, Hydrogen (FCV), motoare cu propulsie pe gaz na­tural comprimat, motoare cu propulsie pe gaz natural lichefiat și motoare cu propulsie pe biogaz, în proporție de minimum 30% din necesarul de achiziții viitoare. Procentul va fi calculat din totalul numărului de autovehicule achiziționate într-un an. De asemenea, același tip de mijloace de transport și respectând aceiași proporție de minim 30%, vor fi achiziționate și de către societățile cu capital privat care furnizează servicii publice de transport local și metropolitan sau în cadrul unei asociații de dezvoltare intercomunitară, inclusiv societățile de taxi, începând cu anul 2020. Achizițiile anuale de autovehicule făcute de autoritățile publice pentru deservirea parcului propriu trebuie să conțină în proporție de cel puțin 20% autoturisme acționate prin tehnologii verzi de tipul Electrice, Hybrid, Hybrid Plug-In şi Hydrogen (FCV).
Este important de precizat faptul că prevederile prezentei legi se aplică începând cu anul următor celui de intrare în vigoare.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.