• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 27 Mai , 2016

LA FRONTIERA CUVÂNTULUI: Zestrea culturală a Sighetului, prezentată într-o antologie

Zestrea culturală a municipiului Sighetu Marmaţiei a fost prezentată astăzi într-o antologie cu şi despre scriitorii sigheteni. În cele 500 de pagini cât are volumul „La frontiera cuvântului” sunt prezentate poezii, proze, interviuri, tradiţii, parodii, dar şi critică literară.

 

Prin realizarea acestei antologii se încearcă susţinerea scriitorilor sigheteni, dar şi promovarea culturii locale. La prezentarea cărţii au participat scriitori, prieteni apropiaţi ai autorilor, membrii Consiliului Local, dar şi primarul Ovidiu Nemeş care a susţinut realizarea acestei cărţi.

 

„Am emoţii pentru că vorbesc cu oameni care trec de bariera formalismului şi ajung la sufletele noastre şi am încercat şi eu să nu am un speech formal, ci doar să intru la sufletul dumneavoastră cum aţi intrat şi dumneavoastră la sufletul meu. Vă mulţumesc, vă felicit şi eu vă promit să susţin orice demers cultural în Sighetu Marmaţiei, la fel cum am făcut-o în toţi aceşti ani. Mai este un proiect care nu a fost deconspirat, Sighetul, oraş de îndrăgostiţi, care va fi în atenţia noastră şi va fi un proiect pe care o să îl implementăm în Sighetu Marmaţiei, acolo unde poezia, prin Vasile Muste şi prin dumneavoastră, ceilalţi, are o altă dimensiune, unde avem  un festival de poezie nu se putea să nu avem şi un asemenea material care să îi adune şi să îi pună în valoare cu părticele mici din opera lor, dar care să îi pună într-o lumină a unui concept de oraş de îndrăgostiţi”, a precizat primarul Ovidiu Nemeş, primarul municipiului Sighetu Marmaţiei.

Printre  zecile de scriitori sigheteni care şi-au adunat operele în volumul „La frontiera cuvântului” se numără şi poetul Vasile Muste, care a fost distins de-a lungul carierei cu numeroase premii pentru activitatea sa.

 

„Vă mulţumesc pentru fapta pe care aţi făcut-o, pentru că este o faptă ca şi arta, arta şi scrisul sunt fapte şi mă bucur că există această carte, nu cred că i se poate spune antologie, ci doar o carte a celor care scriu. Este mare lucru că există şi este şi un document înainte de toate. Cartea o să o aveţi şi dumneavoastră, nu mai are rost să vă vorbesc despre ea, mulţumesc tuturor”, a precizat poetul Vasile Muste.

Volumul „La frontiera cuvântului” promovează cultura, valorile şi identitatea comunităţii sighetene.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.