• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Ianuarie , 2019

La Centrul Cultural Sighetu Marmației, Ziua Culturii Naționale, marcată în ziua naşterii marelui poet Mihai Eminescu

În deschidere a vorbit prof. dr. Ioan Dorel Todea, subliniind importanța evenimentului și îndemnând tinerii să citească, să-l iubească pe Mihai Eminescu.

Despre „Eminescu și istoria românilor” a vorbit prof. Gheorghe Todinca, directorul Muzeului Maramureșului; a prezentat câteva repere privind „Emi­nescu și Maramureșul” poetul Vasile Muste, aducând un omagiu Lucea­fărului poeziei românești.
Proaspăt întorși din vacanță, elevii din grupul de recitatori de la Liceul Peda­gogic „Regele Ferdinand” au prezentat un recital de versuri dedicate „poetului nepereche” din creațiile lui Adrian Păunescu, Nichita Stănescu și Marin Sorescu, montajul și regia artistică Ioan Dorel Todea.
Solista Ileana Matus a prezentat un excepțional recital de romanțe pe versuri de Mihai Eminescu: „Sara pe deal”, „Pe lângă plopii fără soț” și „Mai am un singur dor”.
La Biblioteca Laurențiu Ulici a fost pregătită (în sala de împrumut carte) o expoziție cu operele poetului Mihai Eminescu.
Seria evenimentelor dedicate Zilei Culturii Naționale și marelui poet Mihai Eminescu, vor continua cu spectacolul „Pe mine mie… redă-mă” susținut de actorul Claudiu Pintican și momente dedicate unor personalități ale culturii din Maramureș.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.