• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 21 Iulie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 6 Februarie , 2019

Județul Maramureș a fost prezentat de președintele CJ, Gabriel Zetea, la Forumul Economic de la Rzeszow

În a doua zi a Forumului, preșe­dintele Consiliului Județean Mara­mureș, Gabriel Valer Zetea, alături de echipa sa de consilieri a realizat o prezentare a județului Maramureș, în cadrul mesei rotunde cu tema „Turismul și dezvoltarea econo­mică a orașelor și regiunilor din cadrul secțiunii Societatea și Reformele”. Prezentarea a cuprins informații despre județul Maramureș, dezvoltarea turismului și a oportunităților economice din zonă care pot crea oportunități de dezvoltare în întreaga regiune carpa­tică, precum și principalele proiecte europene derulate în parteneriat cu regiunile înfrățite din Ucraina.
Printre participanții prezenți la dezbaterea pe tema turismului s-au aflat și Bilyk Bohdan, viceprimarul orașului Ivano-Frankivsk, Borzym Wojciech, primarul orasului polonez Drohiczyn, Antoni Gorski, președintele pentru Dezvoltare Regională Marr, Pieniazek Agnieszka, președintele Asociației pentru Promovare și Dezvoltare Pro Kar­pathia a regiunii Podkarpacie. Aceștia au apreciat prezentarea județului făcută de președintele Gabriel Zetea, adresându-i întrebări despre Maramureș și solicitând informații despre principalele atuuri ale zonei.
„Maramureșul este parte a Uniunii Europene, dar în același timp și parte a Regiunii Carpatice. Cred că acest fapt face ca partenerii să fie foarte impor­tanți, în special pentru că suntem buni vecini. Relația de prietenie dintre Ro­mânia, Ucraina și Polonia e una veche de generații. Deși vorbim limbi diferite, așezarea noastră geostrategică în Europa reprezintă o oportunitate perfectă pentru a iniția un plan de dezvoltare și strângere a relațiilor noastre în domeniul economic, și în special al turismului. Vă propun să dam startul chiar la acest forum. Dezvoltarea turismului în regiune este un punct comun care poate genera bunăstare pentru toți”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.
În cadrul Forumului Economic s-au des­fășurat peste 30 de paneluri pe subiecte economice, politice și sociale, împărțite pe teme diverse: politică in­ternațională, dezvoltare economică, societate și reformă, integrare euro­peană și reforme. Au participat peste 800 de delegați din peste 25 de țări din care amintim: Polonia, Austria, Un­ga­ria, Ucraina, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, România, de la membri ai guvernelor, politicieni, oameni de afa­ceri, oficiali regionali și reprezen­tanți de organizații internaționale și nonguvernamentale.
În cadrul Centrului de Conferințe și Ex­poziții G2A Arena din Rzeszow s-au desfășurat, simultan, trei evenimente inter­naționale majore: Forumul Eco­nomic UE-Ucraina, Târgul Comercial Estic și primul Forum Slovac.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.