• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 18 August , 2015

Jenant, mişeilor! / Nu-ştiu-ce

Nu ştiu cum s-o numesc. Uimire, dezamăgire, atitudine şocantă, glumă sau, mai direct şi nesofisticat, prosteală pe faţă? Dar „nu-ştiu-ce-ul” ăsta a fost provocat de reacţia consilierului prezidenţial Adrian Muraru, care, culmea, a şi ocupat în trecut postul de preşedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER)!

După ce lideri de opinie, istorici, deţinuţi politici au tot sesizat faptul că celebra lege „anti-extremism” nu conţine niciun cuvânt legat de cealaltă extremă, stângă, respectiv comunismul, mă aşteptam ca domnul Muraru, ca un cunoscător al ororilor comunismului, să schiţeze vreun gest de nemulţumire măcar. N-a făcut-o! Mă rog, nu i-o fi permis poziţia, nu ştiu. Am înţeles.

Dar n-am înţeles de ce a fost nevoie să ne anunţe pe un ton relaxat şi optimist că: „deşi nu s-a observat acest lucru, cultul lui Nicolae Ceauşescu este interzis oficial în România, pentru că această lege sancţionează cultul persoanelor vinovate de crime împotriva umanităţii, de crime de război şi genocid. După cum ştiţi, Nicolae Ceauşescu a fost condamnat pe 25 decembrie la Tribunalul Militar Excepţional pentru genocid: articolul 357, Cod Penal. Din păcate, nu l-a întrebat nimeni cum facem cu Gheorghiu Dej, de exemplu, că el n-a fost condamnat pentru „crime împotriva umanităţii, de crime de război şi genocid”. Şi legea, da, permite cultul lui.

Sau, nu l-a întrebat măcar dacă băbuţele care vor aprinde lumânări la mormântul lui Ceauşescu şi în acest an pot fi condamnate, sau dacă nostalgicii care repetă „era mai bine sub Ceauşescu” fac cultul unui criminal de război.

 Evident, domnul Muraru n-ar fi ştiut să răspundă, de aceea a şi declarat că e nevoie de asistenţa juridică a PNL şi a Institutului Elie Wiesel! De parcă aplicarea legii şi justiţia pot fi făcute de un partid politic şi un institut! Aş fi vrut să-l întreb pe domnul Muraru dacă ştie că, potrivit sondajelor, 53% dintre români sunt de părere că Nicolae Ceauşescu a fost un lider bun, iar 43% dintre ei l-ar vota dacă ar candida la alegerile prezidenţiale. Eu, care urăsc comunismul, nu cred însă că ei au vreo vină. Nici ei, nici băbuţele care aprind lumânări, nici nostalgicii.

Pentru că una e libertatea de gândire şi de convingere, şi alta e propaganda extremistă. Dar asta nu i-a mai interesat pe cei care au făcut legea tâmpită, interpretabilă şi plină de lacune. Totuşi, domnul Muraru, nu vă supăraţi, dar dacă tot navigaţi pe internet în căutare de extremişti, n-aţi găsit, de exemplu, şi membrii ISIS? Cu ei nu vă ajută PNL şi „Elie Wiesel”, numai cu Ţuţea, Vulcănescu şi băbuţe nostalgice? Eu nu mă pricep la jurisprudenţă şi n-am cerut asistenţă din partea nimănui, dar vă spun părerea mea sinceră: serios, aţi fost penibil!

Comentariile celorlalți

Olga pe 19.08.2015 la 22:06
Acest Muraru este un parvenit, avid dupa functii, care a carat gentile catorva indivizi ce se credeau sau se cred importanti. Acest lucru il face si in prezent. Omul este un zero absolut.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.