• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 15 Februarie , 2019

Jenant, mişeilor! Bădia Tache și Tanti Matilda. Dovada că dragostea nu cade niciodată

Motto: „Dragostea îndelung rabdă; dra­gostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le su­feră, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată”.

„O să scrieți de aniversarea noastră?”, ne-a întrebat curioasă Tanti Matilda. I-am promis că da, recent au împlinit 47 de ani de căsnicie și Părintele Gavriil de la Aiud i-a sărbătorit în biserică. Peste trei ani vor sărbători nunta de aur și avem onoarea de a le fi naşi. Sincer, am uitat de promisiunea făcută lui Tanti Matilda, dar în frenezia lui Valentine’s Day, am dat peste celebrul verset din Corinteni și mi-am amintit de ei. Cel mai frumos cuplu pe care l-am întâlnit: Tache și Matilda Rodas. O poveste de dragoste cât o viață și cât o istorie, care nu seamănă deloc cu un scenariu hollywoodian siropos, dar seamănă atât de mult cu definiția biblică a dragostei. El ieșise din pușcăriile comuniste după ce trecuse prin toate cele trei reeducări cumplite și intrase în al patrulea deceniu de viață. Matilda era o tânără cu cosițe care voia să învețe limba franceză, iar Tache o medita. Peste un an s-au căsătorit. N-aveau niciun ban, aşa că au făcut nunta la mănăstirea Ghighiu. Au urmat ani grei, cu telefoane și amenințări în miez de noapte, cu mulți delatori care le dădeau târcoale și care voiau s-o sperie pe Matilda. Dar nu au reușit. Ea i-a rămas alături în toate momentele grele, a plâns cu el atunci când comuniștii i-au ucis mama, târând-o după o mașină, și l-a privit zâmbind când și-a iertat și îm­brățișat foștii torționari.
Sunt amândoi bătrâni, dar își poartă de grijă într-un mod care te lasă mut de ad­mirație, trăiesc efectiv unul pentru celă­lalt. Ni­cio­dată nu s-au vorbit de rău, niciodată nu și-au aruncat o vorbă urâtă și nicio­dată n-au căutat perfecțiunea în celălalt, ci întregirea propriului suflet.
Nu cred că au sărbătorit vreodată Valentine’s Day și nici nu cred că și-au dăruit cândva ini­mioare. Pentru ei, dra­gostea înseamnă mult mai mult. În­seamnă zâmbete, ma­niere frumoase, grijă, încre­de­re, accep­tare. Și, mai ales, credința nestră­mutată că, orice ar fi, dragostea lor nu va cădea niciodată.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.