• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 22 Februarie , 2019

Ionel Bogdan: „PNL, la nivel central şi local, pregătit pentru alegerile europarlamentare!”

Întrebare: Unde se află PNL cu pregătirile pentru campania de la europarlamentare?

Ionel Bogdan: PNL, atât la nivel central cât şi la nivel local, în Mara­mu­reş, este pregătit pentru alegerile eu­ro­parlamentare. Chiar sâmbătă (23.02. 2019) vom desemna echipa de campanie şi vom aproba o serie de măsuri în vederea precampaniei electorale. Săptămâna viitoare vom demara campania de strângere de semnături.

Întrebare: Pentru ce sunt necesare semnăturile care vor fi strânse?
Ionel Bogdan: Campania de strângere de semnături este pentru susţi­nerea listei de candidaţi la eu­ro­­par­la­men­tare, pe care o va de­pune PNL.
La nivel naţional, vom strânge un milion şi jumătate de semnături. Fie­care judeţ va avea o cotă, iar Mara­mureşul are de strâns 36 de mii de semnături.
Întrebare: Cum se va proceda? Vor ieşi liberalii în stradă?
Ionel Bogdan: Noi vom face echipe pe fiecare UAT (unitate administrativ-teritorială), formate din membrii PNL cât şi din aleşii locali pe care îi avem în fiecare UAT din Maramu­reş. Fiecare echipă va avea un target pentru strângerea de semnături. Aceste semnături vor veni de la mem­brii li­berali, de la simpatizanţii liberali cât şi de pe stradă, prin echipele pe care le vom desemna în fiecare unitate administrativ-teri­torială.

Întrebare: Care este principalul obiectiv al partidului?
Ionel Bogdan: Partidul Naţional Li­beral şi-a propus să bată PSD în aceste alegeri. Dorim să avem un scor mai bun decât social-demo­craţii. Acesta este targetul la nivel naţional.

Întrebare: Dar la nivel judeţean?
Ionel Bogdan: Ne dorim acelaşi lu­cru. La nivel naţional, PNL şi PSD sunt în marja de eroare, conform sondajelor efectuate. Dar în teritoriu, conform ultimelor sondaje, în Mol­dova stăm foarte bine, şi în Transilvania. PSD stă foarte bine în sud.
Întrebare: În ce stadiu este lista candidaţilor liberali?
Ionel Bogdan: Lista candidaţilor va fi definitivată în luna martie, nu este o dată certă, dar ne vom întâlni din nou în Biroul Politic Naţional şi vom lua o decizie.
Există foarte multe discuţii, sunt foarte mulţi doritori. Avem o idee despre cum va arăta lista în funcţie de susţinerile pe care le au colegii noştri, dar ne inte­resează ca această listă să fie una care să arate că avem profe­sio­nişti, aşa cum am avut şi până acum în Parlamentul european. Cei care ne vor reprezenta vor fi pro­fe­sionişti, să fie oameni care au legă­turi, au contacte europene. Şi cu si­gu­ranţă vor aduce plus-valoare Ro­mâniei.

Întrebare: Vor exista nume surpriză pe lista finală?
Ionel Bogdan: Vom comunica lista la momentul oportun. Cu siguranţă vom avea cel puţin o surpriză.

Întrebare: În perioada următoare şi în campania electorală, candidaţii eli­gibili vor veni şi în Maramureş?
Ionel Bogdan: Cu siguranţă. Foarte mulţi dintre candidaţi îşi vor face un program de precampanie şi de campanie, iar noi vom organiza diverse activităţi la care vor participa.

Întrebare: Echipa maramureşeană este pregătită?
Ionel Bogdan: Suntem pregătiţi. Intrăm în această campanie în forţă. Avem oameni capabili, responsabili de zone şi suntem organizaţi pe toate fronturile, fie că vorbim pe partea de organizare, fie că vorbim pe partea de comunicare. Cred că suntem la o capacitate foarte bună pentru aceste alegeri.
 

 

 

„Avem o idee despre cum va arăta lista în funcţie de susţinerile pe care le au colegii noştri, dar ne inte­resează ca această listă să fie una care să arate că avem profesionişti, aşa cum am avut şi până acum în Parlamentul european”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.