• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 13 Octombrie , 2021

Ionel Bogdan: Aeroportul Internațional Maramureș va opera zboruri externe, de linie, în mod regulat, începând cu anul 2022

Schema de ajutor de stat a Consiliului Județean Ma­ramureș, în valoare de 1,2 milioane de euro, aprobată de Comisia Europeană săptămâna trecută, prevede acordarea unor subvenții de până la 800.000 de euro/întreprindere, accesibile pentru toate companiile aeriene interesate să opereze cel puțin două noi zboruri interna­ționale pe Aeroportul Internațional Maramureș.

Ajutorul se va aloca pe baza unei evaluări a numărului de destinații, a frecvenței zborurilor și a numărului estimat de pasageri atrași în primul an de operare. Schema de ajutor de stat a fost aprobată cu rolul de a sprijini activitatea acestor companii aeriene, precum și redresarea economică în contextul pandemiei de Covid-19.
Ionel Bogdan, președinte CJ Mara­mureș, a vorbit despre importanța dezvoltării Aeroportului Interna­țional Maramureș: „Ne dorim să venim cu un sprijin pentru operatorii aerieni în așa fel încât să avem de pe Aeroportul Interna­țional Maramureș cel puțin trei zboruri externe, zboruri de linie, cu una, două frecvențe pe săptămână. Acesta este motivul pentru care am cuprins în bugetul pentru anul 2021 acești bani pentru aeroport. Avem experiența celor de la Oradea, celor de la Sibiu, care, printr-o astfel de schemă, au reușit să aibă curse internaționale. Așadar, am făcut și noi procedurile către Consiliul Concurenței și către Comisia Europeană pentru schema de ajutor de stat, care a fost aprobată săptămâna trecută de Comisia Europeană.
Începând cu anul 2022, sunt convins că vom avea curse internațio­nale, un lucru pe care ni-l dorim cu toții și care va aduce dezvoltare economică pe plan local și regional, va dezvolta într-un mod echilibrat sistemul național de trans­port și, totodată, va contribui la revitalizarea și creșterea turismului în Maramureș.
Al doilea pas important pentru dezvoltarea Aeroportului Interna­țional Maramureș îl reprezintă realizarea unui nou terminal, proiect la care muncim și pe care îl vom finaliza până la sfârșitul anului 2023”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.