• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 16 Decembrie , 2014

Internet banking pentru Trezorerie!

În anul 2014, Trezoreria română nu a auzit de internet banking şi, mai nou, nici serviciul telefon banking nu mai este disponibil. Această situaţie îngreunează mult activitatea agenţilor economici. Deputatul Gheorghe Şimon a adresat o interpelare Ministerului Finanţelor!

 

Modul birocratic şi greoi în care lucrează Trezoreria cu agenţii economici a ajuns în atenţia Ministerului Finanţelor, Camelia Petrescu, printr-o interpelare a deputatului Gheorghe Şimon.

Pentru conturile deschise la Trezorerie nu se pot face operaţiuni de încasări, plăţi şi vizualizarea soldului, prin internet. Până acum, pentru ca agenţii economici să-şi verifice soldul din Trezorerie, trebuiau să sune la instituţie. Acum, nici măcar acest lucru nu mai este posibil.

Aşa că, pentru a face o plată către stat sau un transfer din contul de Trezorerie, un agent economic trebuie să facă un adevărat maraton: un drum la Trezorerie pentru a afla soldul din cont, un drum la contabil pentru a completa ordinele de plată şi încă un drum la Trezorerie pentru a le depune şi totul în aproximativ două ore cât e programul de lucru cu publicul.

 

În condiţiile în care toată lumea doreşte relansarea economiei, creşterea încasărilor la bugetul de stat şi ajutarea agenţilor economici, deputatul cere soluţii pentru rezolvarea acestei probleme birocratice: «Trezoreria ar trebui să se comporte ca o bancă adevărată, atât timp cât se plătesc comisioane pentru operaţiunile derulate prin conturile deschise la Trezorerie. Crearea unei aplicaţii online de tip Internet banking ar da posibilitatea efectuării de operaţiuni online şi ar uşura foarte mult gestionarea acestor conturi de către firme. Şi un serviciu de tip Telefon Banking, folosit cu succes de toate băncile din România ar veni în sprijinul agenţilor economici».

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.