• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 23 Februarie , 2018

Întâlniri duhovniceşti cu tinerii din parohiile băimărene, în Postul Mare

În binecuvântata perioadă a Postului Mare, Asociaţia Tinerilor Ortodocşi ai Protopo­piatului Baia Mare (ATOP BM) vine în întâmpinarea tinerilor din parohiile băimărene cu un proiect inedit, intitulat „Seri duhovniceşti pentru tineri, în Postul Mare”. Aceste seri au ca şi temă principală unitatea de credinţă şi de neam, având în vedere că anul acesta este anul omagial al unităţii de credinţă şi neam în Patriarhia română. Aceste seri duhovniceşti au fost gândite pentru tineri şi se vor desfăşura în cinci dintre parohiile din Baia Mare. La aceste întâlniri vor fi prezenţi: preotul Ciocotişan Bogdan, în calitate de preşedinte al ATOP Baia Mare, însoţit de părintele Andrei Gavriş, secretar al ATOP Baia Mare şi un grup de 15 tineri voluntari din Parohia Dumbrăviţa.

Serile duhovniceşti se vor desfăşura după următorul program: Slujba vecerniei la biserica respectivă, care va găzdui întâlnirea, iar după aceea va începe propriu-zis conferinţa, în cadrul căreia se va vorbi mai întâi despre ATOP BM, se va face o prezentare a Asociaţiei şi a activităţilor derulate până acum, apoi va avea loc o pre­zentare legată de unitatea de neam şi legată de Postul Mare şi la final vor avea loc discuţii libere şi propuneri pentru vacanţa de vară la care să participe tinerii din parohiile băimărene, dar şi cei din Dumbrăviţa.
Evenimentul se va încheia cu o rugăciune şi o agapă creştină. Părintele Bogdan mul­ţu­meşte în primul rând PS Justin pentru binecuvântarea acordată pentru desfăşu­rarea acestui proiect, părintelui protopop al Protopopului Baia Mare şi tuturor preoţilor de la cele 5 parohii care şi-au exprimat dorinţa de a găzdui acest proiect în beneficiul tinerilor. Considerăm că, cu cât sunt mai dese întâlnirile cu tinerii, cu atât sunt mai folositoare, tinerii putând să-şi exprime sentimente, gânduri, idei şi să lege prietenii.
 

Pr. Bogdan Ciocotişan

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.