• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 8 Iunie , 2018

Iniţiativa lui Duruş

Parlamentarul maramure­şean a prezentat o iniţia­tivă legisla­tivă care ar putea elimina discre­pan­ţele între pensionarii din grupa unu şi cei din grupa doi. Vlad Duruş a solicitat recalcularea pensiilor în aşa fel încât să nu existe diferenţe deoarece au fost activităţi asemă­nătoare.


În Maramureş sunt peste 7000 de foşti mineri care sunt în această situaţie. Duruş a spus că în campania electorală a promis acestor pensionari că va pleda cauza lor, iar acum a reuşit să introducă iniţiativa legislativă în procedura de aprobare. Deputatul USR speră ca parlamentarii maramureşeni să sprijine această iniţiativă legislativă.

Preşedintele USR Maramureş a vorbit despre faptul că în câteva luni vor expira aprobările pentru gropile de gunoi menajer temporare din Satu Nou de Jos şi de la Sighet. Ivan spune că atunci firmele care ridică gunoiul vor fi obligate să ducă gunoiul menajer în alte judeţe, ceea ce va duce la creşterea preţu­rilor pentru aceste servicii. 
 

Iniţiativa lui Duruş Parlamentul României adoptă prezenta lege:

Articolul I. – Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii
publice, publicată în Monitorul Oficial
al României, Partea I, nr. 852 din 20.12.2010, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și completează după cum urmează:

După articolul 169/1 se introduce un nou articol, 169/2, cu următorul cuprins:
„(1) La data intrării în vigoare a prezentei legi, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit legislației anterioare datei de 01 ianuarie 2011 și care au beneficiat de recalcularea punctajelor anuale în conformitate cu preve­derile Legii nr. 192/2015 pentru completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, la determinarea punctajului mediu anual utilizându-se stagii complete de cotizare, diferite de cele avute în vedere la stabilirea pensiei, beneficiază de recalcularea punctajului mediu anual pe baza prevederilor Legii 155/2016 și a stagiului complet de cotizare avut în vedere la stabilirea pensiei.
(2) Pentru persoanele cărora punctajul mediu anual este calculat în baza unor hotărâri judecătorești definitive și irevocabile sau, după caz, a unor hotărâri judecătorești definitive, puse în executare de casele teritoriale de pensii, la determinarea punctajului mediu anual se va utiliza stagiul complet de cotizare stabilit prin hotărârea judecătorească.
(3) Recalcularea prevăzută la alin. (1) se efectuează în termen de 6 luni, calculat de la data intrării în vigoare a prezentei legi.
(4) Drepturile de pensie recalculate se cuvin și se plătesc de la data intrării în vigoare a prezentei legi.”

Articolul II. – Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii pu­blice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 852 din 20.12.2010, cu modificările și completările ulterioare, inclusiv cu cele aduse prin prezenta lege, se va repu­blica în Monitorul Oficial al României, Partea I.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.