Bdul Traian, Bloc 23, Ap. 9
Baia Mare, România
0362-401.331; 0362-401.332
office@gazetademaramures.ro
Luni , 1 August , 2022

Informare privind rezultatele înregistrate la examenul național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2022), la nivelul județului Maramureș – înainte de contestații

de Gazeta de Maramures

Pe site-ul dedicat (http://definitivat.edu.ro/) și în centrul de examen (Colegiul Tehnic „George Barițiu” Baia Mare) au fost publicate în 27 iulie, ora 13.00, rezultatele obținute (înainte de contestații) de către candidații participanți la examenul național pentru definitivare în învățământul preuniversitar, sesiunea 2022.

La nivelul județului Maramureș, din totalul de 212 candidați înscriși la acest examen, au participat 194 de candidați, 10 au absentat, 8 s-au retras. Rata de promovare înregistrată (înainte de contestații) este 67,50% (63 de candidați nu au promovat, 126 au obținut medii între 8.00 și 9.99, iar 5 candidați au obținut note de 10).
Precizăm că, pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor la toate probele de examen, inclusiv cea scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

În conformitate cu metodologia de examen, condițiile care trebuie să fie îndeplinite cumulativ, pentru a promova examenul, sunt următoarele:
- efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an;
-  calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine”;
-  media aritmetică a notelor obținute la cele două inspecții la clasă și la evaluarea portofoliului profesional - minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.

Conform calendarului aprobat, contestațiile se depun la centrele de examen miercuri, 27 iulie și joi, 28 iulie, până la ora 12.00. Rezultatele finale se afișează în centrele de examen şi pe titularizare.edu.ro în 4 august 2022.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.