• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Septembrie , 2015

Început de an şcolar la Dumbrăviţa

Anul şcolar 2015-2016 are 36 de săptămâni de cursuri, însumând 177 zile lucrătoare, identic cu anul şcolar 2014-2015 şi cu o zi mai mult decât 2013-2014.

 
 

Potrivit Ordinului ministrului Educaţiei, anul şcolar 2015-2016 are 36 de săptămâni de cursuri, însumând 177 de zile lucrătoare, cu excepţia claselor terminale din învăţământul liceal, care încheie cursurile în 27 mai 2016 şi au patru săptămâni pentru examenul de bacalaureat.

Şi pentru elevii clasei a VIII-a, anul şcolar are 36 de săptămâni, din care 35 de săptămâni de cursuri şi o săptămână pentru testele de la Evaluarea Naţională. Cursurile pentru clasa a VIII-a se încheie în 10 iunie 2016.

Pentru învăţământul special - clasele a IX-a - a XI-a, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologică, durata cursurilor este de 37 de săptămâni, însumând 181 de zile. Stagiile de pregătire practică pentru care au optat absolvenţii ciclului inferior al liceului, filiera tehnologică, cuprind 720 de ore care se desfăşoară în perioada propusă de unitatea de învăţământ organizatoare şi aprobată de inspectoratul şcolar, cu respectarea vacanţelor.

 
 

„Începutul de an şcolar este un moment plin de emoţii, de speranţe, dar mai ales de bucurii pentru elevi, profesori şi părinţi şi cuprinde speranţa de mai bine, bucuria revederii şi mai ales dorinţa ca, la finalul acestui nou an şcolar, cu toţii să ştiţi mai multe şi să fiţi mai buni.

Ca la fiecare început de an şcolar, oamenii şcolii noastre vă întâmpină nu numai cu sălile de curs şi manualele pregătite, dar şi cu suflete deschise. Aşa că, dragi elevi vă doresc să consideraţi, şi în acest an, şcoala, a doua voastră casă - o casă a cunoaşterii şi desăvârşirii, pentru ca, în iunie, la finalul anului şcolar, să puteţi pleca toţi în vacanţă cu un bagaj bogat de cunoştinţe, dar, mai ales, cu valori însuşite, repere morale pentru viitor şi cu amintiri frumoase pe care să le păstraţi în suflet întreaga viaţă. Să aveţi convingerea că şcoala vă pregăteşte pentru viaţă, de aceea, trebuie să o trataţi ca un drept, nu ca o obligaţie.

Prin urmare, implicaţi-vă în problemele şcolii, trataţi-le cu responsabilitate şi respect pentru a deveni azi elevi valoroşi, iar mâine oameni de valoare. Nu uitaţi că educaţia autentică se bazează pe toleranţă, respect, responsabilitate şi bunul simţ ca valori fundamentale. Doar  prin educaţie veţi putea face alegerile potrivite pe mai departe in viaţa personală. Nicolae Iorga spunea: „Şcoala este tot ce vezi şi tot ce auzi. Ea trebuie să te înveţe să fii propriul tău dascăl, cel mai bun şi cel mai aspru”.

Vă doresc mult succes în noul an şcolar!

 
Iulian GHEORGHE,

DIRECTOR GENERAL UAC EUROPE

 
 

„Ziua de 14 septembrie este una deosebită pentru elevi, profesori şi părinţi. Începutul acesta de an şcolar este un moment de reflecţie pentru ceea ce înseamnă educaţia, principalul lucru pe care trebuie să îl avem în vedere când ne gândim la viitor. Administraţia locală a investit mult în învăţământ, pentru că a dorit să creeze copiilor noştri medii plăcute, medii corespunzătoare pentru desfăşurarea orelor. Vrem să îi ajutăm pe cei mici să ajungă oameni demni, respectuoşi şi capabili să ia hotărâri responsabile, de aceea şcolile se vor bucura în continuare de tot sprijinul nostru. Vă doresc să începeţi anul şcolar încrezători în forţele voastre, mult succes tuturor!”

 
Primar Felician Ciceu
 
 

„Ca fiecare început de an şcolar, suntem plini de bucurie şi de emoţie să-i primim pe tinerii care se reîntorc la şcoală, iar Biserica rămâne instituţia care îi ajută prin rugăciune, prin binecuvântare, ca Dumnezeu să le lumineze mintea, să le descopere învăţătura cea bună spre folosul lor şi a familiilor lor. Mult succes tuturor. Şi, încă o dată, Dumnezeu să le lumineze mintea şi sufletul spre a învăţa învăţătura cea bună şi folositoare!”

 
Preot paroh Bogdan Ciocotişan
 
 
Bun venit în noul an şcolar!
 

Am deosebita onoare să vă urez bun venit în noul an şcolar! Acest nou început îmi oferă prilejul de a adresa urări de bine, sănătate şi putere de muncă tuturor celor care vor trece pragul şcolii, cu bucurie, speranţă şi emoţie, în special celor mici, la început de drum, care vor descoperi, alături de cadrele didactice, tainele cărţilor şi ale învăţăturii.

La şcoală învăţăm să ne punem ideile şi lucrurile într-o ordine firească, învăţăm să gândim şi cum să rezolvăm situaţii practice dificile, învăţăm nu doar să fim oameni, ci să fim acei oameni de care societatea are nevoie pentru a se dezvolta sănătos. La şcoală învăţăm şi respectul pentru semeni, pentru colegi şi pentru cadrele didactice şi înţelegem că nu ne obligă nimeni să ne instruim, ci că facem asta din proprie voinţă ca un antrenament pentru viaţă. Iar în dialogul educativ dintre dascăli şi elevi – învaţă unii de la ceilalţi deopotrivă. Vă propun ca în acest nou an şcolar toţi să fim mai buni şi mai responsabili în ceea ce facem, vă propun să ne implicăm mai mult sufleteşte, să fim mai generoşi unii cu ceilalţi şi să ne instruim cu mai multă concentrare. Iar în vară – când vom trage linie şi vom vedea rezultatele, să putem fi mândri de acestea.

Ne dorim ca şi în acest an şcolar parteneriatul şcoală-familie-comunitate locală să funcţioneze pentru a sprijini elevii noştri în lungul drum al formării. Cadrele didactice îşi cunosc misiunea, aceea de a-i ghida pe elevi pe calea cunoaşterii, prin organizarea de lecţii antrenante, atractive, de a-i consilia în exploatarea propriilor resurse pentru a alege cel mai bun traseu în viaţă. Părinţii au misiunea de a colabora cu şcoala, prin participarea la lectoratele cu părinţii, prin supravegherea frecvenţei copiilor la orele de curs, prin monitorizarea comportamentului acestora la şcoală şi în afara acesteia. Ne exprimăm convingerea că reprezentanţii comunităţii locale vor veni şi în continuare în întâmpinarea nevoilor cu care se confruntă instituţia noastră şcolară pentru a beneficia în viitor de cetăţeni responsabili.

În încheiere, permiteţi-mi să transmit elevilor noştri multă putere de muncă şi reuşite pe măsura efortului depus; părinţilor şi cadrelor didactice multă răbdare, decizii înţelepte şi să ne bucurăm împreună la sfârşitul anului şcolar de rezultatele muncii noastre!

Succes deplin tuturor, în anul şcolar 2015 -2016!
 
Director Prof. Magdalena Tomşa

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.