• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 Martie , 2018

Începe Caravana „Fiecare copil merită o poveste”!

Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, în parteneriat cu Asociația OvidiuRo - Agenția pentru Educație Timpurie, organizează, în perioada 19 februarie – 7 martie 2018, Caravana „Fiecare copil merită o poveste”, prin care preșcolarii din comunități sărace din județ vor participa la activități în grădiniță, care să îi ajute să descopere lumea fascinantă a cărților. În cadrul proiectului ce marchează „100 de zile de grădiniță” de la începutul acestui an școlar, vor avea loc 100 de ateliere de lectură la care vor participa 1500 de copii din grădinițe defavorizate și părinții lor. La final, fiecare copil participant va primi o carte pentru acasă – oferită cu sprijinul OvidiuRo.

Activitățile vor fi susținute de profesori pentru învăță­mân­tul preșcolar din județul Maramureș, care au participat anterior la sesiunile de formare centrate pe literație organizate de Asociația OvidiuRo; fiecare profesor organizator va alege 5 grădinițe diferite din co­muni­tăți sărace și va invita 5 persona­lități / membri ai comunității, împreună cu care le vor citi celor mici din cărți ilustrate, ce vor rămâne în centrele de bibliotecă din grădinițe. Proiectul se va încheia cu o expoziție de fotografie ce va reuni experiențele din cadrul atelierelor de lectură, din fiecare grădiniță participantă.

Proiectul face parte dintr-o serie de activități dedicate profesorilor și copii­lor, în grădinițele din județul Mara­mureș, organizate de Inspectoratul Șco­lar Județean Maramureș cu ocazia aniversării a 100 de zile de grădiniță și este integrat în calendarul de activități dedicate Centenarului Unirii, sub genericul:
„100 de ani de Unire!
100 de zile de grădiniță
100 de adulţi citesc poveşti
copiilor preşcolari
100 de creații într-o singură expoziție
100 de culori pentru pace
100 de cuvinte magice pentru mămici, tătici, bunici”- organizator Centrul Jude­țean de Resurse și Asistență Educațională.
„Ne bucurăm să fim în continuare partenerii Inspectoratului Școlar Jude­țean Maramureș și să susținem îm­preună accesul la educație timpurie de calitate pentru copiii din familii defavorizate. Faptul că peste 1000 de copii vor primi, în această perioadă, prima lor carte pentru acasă, este un demers important - tipul de intervenție prin care vom reuși, doar împreună cu partenerii județeni, să creăm și să susținem o infrastructură pentru educație de calitate și literație în toate grădinițele. Proiectele noastre continuă anul acesta la nivel național, am pregătit mii de kituri cu resurse educaționale ce stimulează cunoașterea și zeci de mii de cărți ilustrate pentru copii și vom susține în continuare profesorii, prin sesiuni de formare în practici educaționale axate pe dezvoltarea vocabularului și stimularea lecturii în grădinițe”, a declarat Maria Gheorghiu, cofondator OvidiuRo.
Caravana „Fiecare copil merită o poveste” în județul Maramureș face parte dintr-un proiect mai amplu organizat de Asociația OvidiuRo la nivel național, se desfășoară pe parcursul celui de-al doilea semestru al anului școlar 2017 – 2018 și va ajunge în județele cu un număr mare de comu­nități defavorizate.
Caravana are ca obiectiv creșterea calității activităților de dezvoltare a limbajului în grădinițele din comunități sărace și, de asemenea, formarea profesorilor pentru modulele educaționale Șotron Doi  și Ateliere de Vară Șotron, ediția 2018.
Proiectul constă în organizarea de ateliere de lectură la grădiniță, pentru copiii din comunități defavorizate și părinții lor și în sesiuni de formare pentru profesori.

 

Modulul Șotron Doi este un program ce constă în 10 sesiuni săptămânale prin care copiii de doi ani sau mai mari care, din diverse motive, nu au descoperit încă grădinița, și părinții lor, se familiarizează cu mediul structurat de învățare. Anul acesta, Șotron Doi se va desfășura în perioada martie – iunie 2018 iar OvidiuRo le va pune la dispoziție profesorilor voluntari un kit de resurse educaționale care să susțină activitățile Șotron Doi.

Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.