Bdul Traian, Bloc 23, Ap. 9
Baia Mare, România
0362-401.331; 0362-401.332
office@gazetademaramures.ro
Luni , 9 Noiembrie , 2020

În prima zi a campaniei pentru alegerile parlamentare, președintele Iohannis inaugurează Casa Memorială „Gheorghe Pop de Băsești”

de Gazeta de Maramures

 

Președintele României, Klaus Iohannis, se află azi în vizită în județul Maramureș. Șeful statului răspunde invitației președintelui Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, cel care a fost și secretar de stat în cabinetul Orban. Președintele participă la inaugurarea Casei Memoriale „Gheorghe Pop de Băsești” și la prezentarea unui plan de dezvoltare a Regiunii Nord-Vest.

 

 

În Maramureș, startul campaniei pentru alegerile parlamentare este dat de preșe­dintele Româ­niei. Acest județ are un farmec aparte, asta datorită oamenilor pri­mitori, ospitalieri, sinceri, dar și a frumuseții locurilor.
După îndelungi demersuri, iată că unul dintre principalele obiective istorice, Casa memo­rială a ardeleanului Gheorghe Pop de Băsești a fost restaurată. Lucrările au fost finalizate în acest an, iar casa a intrat în circuitul turistic. Prin alocarea unei finanțări importante, 2,6 milioane de lei, un vis devine realitate. De acum, nu doar românii, ci și turiștii din toate colțurile lumii vor putea simți frământările, zbaterile marelui om politic Gheorghe Pop de Băsești pentru înfăptuirea Marii Uniri. Asta pentru că fiecare părticică a locului este încărcată de istoria vremurilor de atunci. La 1 decembrie 1918, marele vis al ro­mânilor devine realitate: înfăp­t­ui­rea unirii Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Mara­mu­­reșului cu Regatul României.

 

Proiectele de dezvoltare a Maramureșului, susținute de președintele României și Guvern

- Planul de dezvoltare a Regiunii Nord-Vest cuprinde o bună parte din proiectele din Planul lui Bogdan.
- PNL susține Planul lui Bogdan și îl va sprijini pentru a aduce sumele necesare pentru implementarea tuturor proiectelor de dezvoltare a Maramureșului.
 

Material electoral la comanda PNL Maramureș, realizat de Yes Agency S.R.L., tipărit de: SC NEW MEDIA SRL, Cod AEP - 11200025.