• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 30 Iunie , 2017

În 3 iulie încep înscrierile la Şcoala profesională!

Şcoala Dumbrăviţa pune la dispoziţia viitorilor absolvenţi de clasa a VIII-a o noua ofertă educaţională din toamnă.

ŞCOALA PROFESIONALĂ DUMBR{­­­­VIŢA
vă oferă specializările:
- constructor montator de structuri me­talice
- lăcătuş construcţii structuri aeronave.
PERIOADA DE ÎNSCRIERE:
ETAPA I: 3-7 iulie 2017 - pentru absolvenţii care au situaţia şcolară încheiată şi nu sunt corigenţi sau repetenţi (a se consulta broşura de admitere pentru detalii suplimentare).
PROBA SUPLIMENTARĂ DE ADMI­TERE: 10 iulie 2017. Proba su­plimentară de admitere se orga­nizează numai la unităţile de învăţământ şi la calificările pentru care numă­rul celor înscrişi este mai mare decât numărul locurilor disponibile.
ETAPA II: 29-31 august 2017
PROBA SUPLIMENTARĂ DE AD­MI­TERE: 6 septembrie 2017

Alegeţi Şcoala Profesională Dumbrăviţa!

 

De ce să alegi şcoala profesională?

- Tinerii cu calificare profesională pot obține un loc de muncă într-o companie de top: UAC Europe, unul dintre liderii mondiali ai industriei aeronautice.
- Elevii învățământului profesional beneficiază de o bursă lunară
în valoare de 200 de lei pe parcursul studiilor din partea statului şi o bursă din partea UAC Europe.
- În cei 3 ani de studiu, tinerii vor face practică la UAC Europe unde vor învăța meseria aleasă de la cei mai buni în branșă: în anul II, vor face 60% pregătire practică și 40% pregătire teoretică, iar în anul III, 70% pregătire practică și 30% pregătire teoretică.
- La absolvire, fiecare elev primește un certificat de calificare profesională cu care se poate angaja atât în România, cât și în orice altă țară a Uniunii Europene, o adevărată oportunitate pentru un tânăr.
- După finalizarea cursurilor, elevii își pot continua studiile în cadrul unui liceu, însă pot decide și să lucreze în același timp. Cei care doresc să-și continue studiile se pot înscrie la liceu, din clasa a XI-a, în baza certificatului de absolvire a învățământului obligatoriu.

 

 

Școala Profesională reprezintă o rută de educaţie şi pregătire practică care vizează integrarea mai uşoară a viitorilor absolvenţi pe o piaţă a muncii aflată într-o continuă schimbare. Ea se adresează tuturor elevilor clasei a VIII-a, cuprinşi în învăţământul gene­ral, care doresc să beneficieze de oportunităţile oferite de o profesio­nalizare accelerată, prin trecerea la un program specializat. Avantajele unei astfel de forme de învăţământ sunt numeroase:
- poţi dobândi o calificare profesională care îţi permite să obţii mai rapid un loc de muncă şi să ai salariu mai devreme decât colegii tăi, care optează pentru bacalaureat;
- vei beneficia, prin intermediul unui program naţional de susţinere a învăţământului profesional, de o bursă de studiu lunară în cuantum
de 200 RON;
- angajatorul partener îi va susţine pe cei mai buni dintre elevi prin burse suplimentare de practică;
- după finalizarea acestui program poţi, în acelaşi timp, să lucrezi şi să îţi continui studiile în cadrul liceului.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.