• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 Iulie , 2014

IMPACT - training susţinut de HHC România în Bulgaria

Echipa HHC Bulgaria participă activ la transformarea sistemului de protecţie a copilului, susţinând dezinstituţionalizarea şi dezvoltarea serviciilor de tip familial în comunitate. În prezent, la nivel naţional se lucrează intens la dezvoltarea serviciilor de tip familial destinate copiilor şi tinerilor cu nevoi speciale.

O parte importantă a acestui proces este pregătirea personalului care lucrează cu aceşti copii şi tineri. Ne-au lansat invitaţia de a-i ajuta  şi, astfel, o parte a echipei de training din România se află în Ruse pentru a iniţia managerii din aceste servicii în munca lor de zi cu zi cu persoanele cu nevoi speciale şi comportament dificil. Otto şi Reka, fiind însoţiţi de dr. Delia Pop, din partea HHC Marea Britanie, pentru trei zile, vor prezenta IMPACT - o nouă metodologie de lucru cu persoanele cu nevoi speciale şi comportament dificil.

 

IMPACT s-a născut ca urmare a parteneriatului dintre Autistic Services, Inc. din Statele Unite ale Americii şi Fundaţia Hope and Homes for Children România în încercarea de a oferi copiilor care şi-au petrecut o mare parte din viaţă în instituţii o a doua şansă de a-şi trăi viaţa la maximum. Autorii acestui manual, Veronica Federiconi şi Bianca Stegeran au pornit de la crezul că persoanele cu nevoi speciale pot învăţa şi se pot dezvolta. Dar pentru a ajunge aici, trebuie să schimbăm ideile despre limitările pe care presupunem că persoanele cu nevoi speciale le au.

 

IMPACT este inovator, multidisciplinar, axat pe fiecare individ în parte, activ, continuu şi transformativ!

 

De-a lungul celor trei zile vom prezenta drepturile persoanelor cu nevoi speciale, vom discuta despre conceptul de nevoi speciale şi dificultăţile lor caracteristice, metode de intervenţie strategică, abordarea multidisciplinară, abordarea comportamentului dificil şi susţinerea comportamentului pozitiv.

Participă 16 reprezentanţi ai echipei HHC Bulgaria, care vor disemina metodele învăţate în serviciile în care lucrează, astfel vom avea un impact mai mare în vieţile a cât mai mulţi copii şi tineri.

Şi această întâlnire este doar începutul unui proces de durată, în care HHC România va împărtăşi din experienţa proprie pentru a schimba mentalităţi, atitudini şi intervenţii, pentru ca persoanele cu nevoi speciale să se poată dezvolta şi să fie recunoscute ca membri de valoare ai comunităţii, la care pot contribui mult!

 
Reka Filip,

Referent Relaţii Externe şi Resurse Umane

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.