• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 21 Mai 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 28 Aprilie , 2017

Ilie Tudorel expune fotografie în China și colaborează cu BeTUI

Nicolae TEREMTUȘ

Ilie Tudorel este foarte preocupat de promovarea Maramureșului turistic. Om de afaceri de succes, a fost consilier local, artist plastic și artist fotograf, Ilie Tudorel își împarte timpul prețios între activitatea antreprenorială și pasiunea pentru frumos. Aparatul foto este nelipsit din bagajul său și fotografiază locurile în care merge, fie că este Maramureș, fie că are delegații în țară sau străinătate. Colaborarea cu revista de turism BeTUI a început firesc.
„Editorul acestei reviste a găsit foto-blogul meu pe internet. Acest blog are deja peste 112 mii de vizualizări, ceea ce pentru un blog de fotografie este destul de mult. S-a uitat peste blog și a dat de fotografiile din Maramureș. M-a contactat și mi-a propus să fiu colaborator al revistei BeTUI, mai ales că aveau nevoie de fotografii despre colindele românești. După cum se știe colindul de ceată bărbătească este pe lista patrimoniului mondial imaterial UNESCO, ală­turi de alte tradiții importante ale românilor cum este Călușul (Călușarii), Doina, mai nou a intrat pe această listă tehnica țeserii scoarțelor românești, iar în curând va intra Mărțișorul.
Pentru articolul dedicat colindelor, ca element patrimonial UNESCO, am colaborat pentru numărul de iarnă (2016-2017) cu fotografii specifice co–lindelor. Revista BeTUI se difuzează în peste 150 de țări și în acest număr de iarnă au apărut fotografii despre colin­dătorii din Maramureș.
Fotogra­fiile au avut un ecou foarte bun și am continuat colaborarea și în numărul de primăvară din 2017, cu subiectul măr­țișorul românesc.
Colaborarea cu revis­ta BeTUI va continua pentru că este o rubrică, branduri românești tradițio­nale, la care îmi voi aduce aportul cu fotografii”, a spus Ilie Tudorel.

O altă preocupare a fotografului băi­mărean sunt expozițiile în care prezinte Maramureșul așa cum este el, misterios și incredibil de frumos.
„Am avut recent o expoziție la Muzeul Cetății și orașului Oradea, dedicată simbolurilor astrale. Este a șasea expo­ziție cu această temă. E o expoziție itinerantă dedicată acestor simboluri milenare maramureșene.
Pe plan extern am fost selecționat pentru circuitul fotografic internațional din China. Expozițiile vor avea loc la centrele culturale din trei mari orașe chinezești. De menționat că cele trei orașe totalizează o populație mai mare decât a României.
În ceea ce privește expozițiile euro­pene, deja am primit confirmarea de la organizatorii expozițiilor dedicate Zi­lelor Europei, voi fi printre expo­zanți. Această manifestare se intitu­lează „Stelele fotografiei Europene”.
Expoziția din China are ca subiect foto­grafia românească, iar în Europa, tema­tica este liberă. Dar voi participa cu fo­tografii reprezentative din Mara­mu­reș.
Nu am uitat că în 2015 am primit premiul de excelență pentru promovarea Maramureșului din partea GAZETEI de Maramureș”, a spus artistul fotograf, Ilie Tudorel. 

 

 

„Expoziția din China are ca subiect fotografia româ­nească, iar în Europa, tematica este liberă. Dar voi participa cu fotografii reprezentative din Mara­mureș. Nu am uitat că în 2015 am primit premiul de excelență pentru promovarea Maramureșului din partea GAZETEI de Maramureș”

Ilie Tudorel

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.