• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 15 Septembrie , 2014

HHC România, simpozion internaţional în Baia Mare

În săptămâna 8-12 septembrie, Hope and Homes for Children Marea Britanie şi Hope and Homes for Children România au primit în Baia Mare vizita de lucru a unui grup de specialişti din ONG-uri şi de oficialităţi din cadrul instituţiilor publice din America Centrală şi de Sud. Vizita a fost coordonată de Dr. Delia Pop, director de Programe al HHC Marea Britanie, şi de Otto Sestak, Training Manager la HHC România.

 
 

Programul face parte din iniţiativa Hope and Homes for Children Marea Britanie de a disemina experienţa dobândită prin derularea de programe de dezinstituţionalizare şi reformă în Europa şi Africa, alături de partenerii din partea autorităţilor naţionale şi locale.

Pe parcursul vizitei, oaspeţii au avut ocazia de a vizita servicii din sistemul de protecţie a copilului, dar şi servicii locale destinate prevenirii separării copilului de familie. Ei s-au întâlnit şi cu experţi şi profesionişti din cadrul serviciilor publice locale şi judeţene din Maramureş.

 

Scopul cel mai important şi cel mai de impact al vizitei de lucru a fost dezvoltarea unei platforme de colaborare şi schimb de experienţă între experţi în domeniul protecţiei copilului din România şi din ţările Americii Centrale şi de Sud. Acest dialog va putea să susţină şi să promoveze dezinstituţionalizarea şi reforma sistemelor de protecţie a copilului prin implementarea Ghidului ONU privind îngrijirea alternativă.

 

Vineri, 12 septembrie, vizita a culminat cu o masă rotundă pe tema dezinstituţionalizării şi reformei protecţiei copilului la care au participat reprezentanţi ai UNICEF, ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş şi ai Serviciilor Publice de Asistenţă Socială (SPAS) Maramureş.

 
Pe agenda discuţiilor s-au aflat:

1. Reforma sistemului de protecţie a copilului din România. Perspective.

1.1 Perspectiva naţională. Legislaţie, strategie, coordonare. Lecţii învăţate.

1.2 Perspectiva furnizorilor de servicii. Nivelul regional şi local. Succese şi provocări

1.3 Rolul societăţii civile în promovarea şi implementarea reformei

 

2. UNICEF - End placing children under in institutional care. A call to action.

3. Perspective Sud-Americane.

4. Oportunităţi pentru colaborare între Europa şi America Latină.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.