• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 22 Iulie , 2014

Google continuă să inoveze

Google este pe punctul de a transforma din proiect în produs disponibil publicului lentile inteligente. Compania a semnat un parteneriat cu o societate elveţiană, Novartis, de produse medicale, iar primii care vor beneficia de aceste lentile inteligente sunt diabeticii insulino-dependenţi şi persoanele care suferă de miopie.

 
 
 

Alcon, departamentul pentru produse oftalmologice al companiei elveţiene, urmează să ofere „ajutor de specialitate în domeniul fiziologiei şi performanţelor vizuale ale ochiului, dezvoltare clinică şi evaluare, dar şi comercializarea lentilelor de contact”.

 

Cu ajutorul acestor lentile, persoanele care suferă de diabet vor putea măsura mai uşor, din lichidul lacrimal, nivelul de glucoză, însă companiile s-au gândit şi la persoanele care nu văd bine la distanţă, miopii, sau care suferă de cataractă.

Transmiterea datelor se realizează wireless cu un telefon mobil şi se încarcă tot wireless.

 

„Visul nostru este să folosim tehnologia de ultimă oră în miniaturizarea electronicelor pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii pentru milioane de oameni”, a declarat Sergey Brin, Google. Tot el a mai spus că parteneriatul cu compania elveţiană îi ajută să transforme acest vis în realitate.

Deocamdată nu se ştie când vor fi pe piaţă lentilele inteligente. Ele au pornit ca un proiect de cercetare secret al laboratoarelor Google X, despre care am aflat în ianuarie anul acesta, conform yoda.ro.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.